BARÇA

El mail que va rebre el Barça en què l’alertaven que fitxaven un espia

Roures hi deia que l’informàtic havia venut informació de Mediapro a tercers

El Barça va comunicar fa uns dies que pretén anar tancant totes les carpetes que té obertes als jutjats. La judicialització en què viu permanentment el club perjudica la imatge de l’entitat i, per això, s’han anat assolint pactes -algun assumint delictes fiscals- per allunyar el Barça de la Ciutat de la Justícia. Queda molt camí. Una de les carpetes que continua oberta és la del presumpte cas d’espionatge de l’expresident Sandro Rosell al soci fundador de Mediapro, Jaume Roures. Un episodi entre els anys 2008 i 2011 en el qual el club està implicat perquè l’informàtic Robert Cama -que hauria comès aquest espionatge quan treballava a Mediapro-, està actualment en nòmina del Barça.

Al mes de febrer Roures va presentar una querella per espionatge contra Rosell, Joan Carles Raventós -responsable de seccions del Barça-, Robert Cama, Socktel Servicios Informáticos -l’empresa de Cama-, Bonus Sport Marketing -l’empresa de Rosell- i el mateix Barça. La resposta del club va ser una auditoria de l’empresa KPMG per avaluar si hi estava implicat d’alguna manera. En la roda de premsa de balanç de la temporada passada Josep Maria Bartomeu va ser taxatiu quan va deixar ben clar que durant l’auditoria no es va trobar cap tipus de material rellevant. “Hem fet una revisió de tots els correus electrònics, cartes, ordinadors, correus, telèfons... No hi ha cap document, correu, no hi ha res, res relacionat amb aquest tema”, va dir el president del Barça el 30 de juny. Tal com va explicar l’ARA, a les oficines del Camp Nou no va arribar cap dels 47 correus electrònics que l’informàtic hauria enviat a Rosell i el seu nucli de confiança, mails personals i professionals de Jaume Roures que Cama hauria derivat cap a l’expresident.

El que tampoc apareix a l’auditoria, però, és el correu amb data de 9 de desembre del 2011 que Roures va enviar al llavors director general del club, Antoni Rossich. Es tracta d’un mail que l’empresari envia al club quan s’assabenta que el responsable de recursos humans del Barça pregunta per Cama a Mediapro. Roures avisa que l’informàtic ha venut “informació interna del grup a tercers” i ha “espiat els correus electrònics de la feina i personals, i els ha reenviat a gent de fora de la casa”. També alerta que feia servir la xarxa de Mediapro per fer circular “ material pornogràfic”, en aquest cas, “milers de pel·lícules”. Aquest correu, al qual ha tingut accés l’ARA, no es va incloure en l’auditoria de KPMG. El Barça ha declinat fer cap comentari sobre aquesta qüestió.

Quan Rossich va rebre el correu electrònic d’avís, Cama ja feia mesos que treballava per al club a través d’un contracte mercantil -assessorant l’entitat en matèria informàtica- i, un cop va ser acomiadat de Mediapro, el mateix 9 de desembre d’aquell 2011, va entrar a treballar a les oficines del Camp Nou. Fonts coneixedores del cas admeten que no s’hi va poder fer res. El nom venia imposat des de dalt i es va haver de contractar Cama sense preguntar. Al Camp Nou continuen defensant que és un procediment que no l’afecta, i que aviat el club quedarà al marge del procés que ara mateix està al jutjat de primera instància número 8 de Barcelona.

Més continguts de