Esports 18/03/2016

El que no mata el Bayern de Guardiola el fa fort

L’equip bavarès surt reforçat a la Champions després de sobreviure a la Juve

Isaac Lluch

MunicAl gener Pep Guardiola assumia que el Bayern no estava preparat per guanyar la Champions League perquè li costava recuperar l’estabilitat en els partits si rebia algun gol. Dimecres el campió alemany va sobreviure a Munic davant el subcampió d’Europa. No va perdre el cap ni quan la Juve el va obligar a agonitzar per capgirar un 0-2 al marcador. Amb confiança en el seu joc, els muniquesos van aconseguir remuntar -per primer cop amb Guardiola- dos gols. El 4-2 després de forçar la pròrroga reforça molt la candidatura del Bayern a Europa.

El que no et mata et fa fort. Guardiola potser creu que el seu equip encara ha de millorar per guanyar la Champions, però no podrà dir més que no veu els seus futbolistes capaços de dominar i guanyar el rival que depari avui el sorteig.

El Bayern té nova vida després d’haver viscut, com qui diu, 87 minuts eliminat davant la Juve. “Necessito dos o tres dies per prendre consciència que hem fet quatre gols a un equip italià que defensava un 0-2. Això és, senzillament, wow!”, va admetre el tècnic, que va aconseguir reactivar el funcionament ofensiu del seu equip a la represa. Primer Lewandowski, al minut 73, i després Thomas Müller, als gairebé tres minuts d’afegit del temps reglamentari, van equilibrar els gols inicials de Pogba i Cuadrado. A fe que el Bayern ho va intentar, per fora i per dins, davant la Juve. “Durant molts moments la massiva defensa de la Juve semblava que ens deixava fora del partit. Però teníem clar que no podíem perdre el cap i que a base de centrades [en van fer 35, per 11 de la Juve] i d’aprofitar segones pilotes podríem tenir les nostres oportunitats”, va relatar Müller.

“La pròrroga va ser tota nostra”, va reivindicar Guardiola, que la va encertar també amb els dos últims canvis: l’extrem Coman i el migcampista ofensiu Thiago van ser els autors dels dos últims gols a la pròrroga. “Ens fa forts veure que cadascú a la plantilla és necessari i aporta el seu valor”, va celebrar el capità Philipp Lahm.

I és que el Bayern sap que això l’ha convertit en més temible que la temporada passada. Allà on les baixes per lesió van deixar l’equip de Guardiola ben pla en atac i tou en defensa -com a clara mostra la semifinal contra el Barça-, ara la plantilla bavaresa està reanimada per la competència interna. Douglas Costa i Coman, fitxats aquest estiu, desequilibren clarament en l’un contra un i tiren del carro com si fossin les vaques sagrades Robben i Ribéry. Si bé és cert que la línia defensiva acusa les llargues baixes de Boateng i Badstuber i la convalescència de Javi Martínez, Guardiola té en el jove Kimmich una autèntica troballa. “Si passem contra la Juve, ens creurem que podrem guanyar el títol”, deien al vestidor de can Bayern tot just conèixer-se l’aparellament. El subcampió de la Champions ja és fora. L’equip de Guardiola no dubta ara que podrà dir-hi la seva, davant de qui sigui, en el torneig.