Esports 11/07/2012

Per quines televisions es veurà la Lliga?

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA.A un mes i mig perquè comenci la Lliga, encara no s'ha aclarit si se n'emetran partits en obert. Tot i que la llei obliga a oferir un partit gratuït cada jornada, a hores d'ara cap canal ha adquirit els drets per fer aquesta transmissió, i de fet el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, va assegurar fa tres setmanes que la pilota era a la teulada de Mediapro, la propietària dels drets, i que TV3 estava "a l'espera del seu plantejament" per decidir si opten o no a emetre la Lliga.

A escala estatal la situació és similar: després que La Sexta hi renunciés per motius econòmics, Antena 3 i Telecinco no han mostrat interès a adquirir els drets, i TVE, en plena reducció pressupostària, tampoc té capacitat per comprar-los.

Aquest panorama obre la porta a una possibilitat que el president de Mediapro, Jaume Roures, va apuntar al maig i que consistiria a oferir a les televisions en obert un paquet de partits més barat però empobrit, és a dir, amb una presència mínima del Barça i el Madrid. També cal definir encara quin dia de la setmana s'emetria el partit en obert, ja que Roures va suggerir que podria deixar de ser dissabte, com s'ha fet els últims anys. Tot això, a més, permetria crear una oferta de pagament amb més i millors partits i a un preu més ajustat, i que satisfés alhora un altre desig expressat per Roures: que no fos necessari estar abonat a dues plataformes -Canal+ i Gol Televisión- per veure tota la jornada.

La Champions, a TV3 i La 1

En canvi, ja fa mesos que està confirmat que la Champions sí que es podrà veure en obert durant aquesta temporada -i, de fet, fins al 2015-, tot i que en lloc de dos partits per setmana se n'oferirà només un. TVC i TVE han adquirit conjuntament els drets d'emissió d'un dels partits dels dimecres, que a Catalunya es veurà de manera simultània per TV3 i La 1.

stats