FUTBOL
Esports 21/07/2011

Les ràdios no volen pagar per transmetre els partits

Marcel Sanromà
1 min
Les ràdios rebutgen pagar per transmetre partits.

Barcelona.L'Associació Espa-nyola de Radiodifusió Comercial (AERC) no està d'acord amb la proposta que va presentar la Lliga de Futbol Professional (LFP), que pretén cobrar per permetre que les emissores transmetin els partits de futbol de la Lliga.

En un comunicat emès ahir, l'AERC expressa el seu "unànime" i "complet rebuig" a aquesta possibilitat. Argumenten que, com que les ràdios no ofereixen imatges -que és pel que paguen les cadenes de televisió-, no han de pagar, ja que, diu, "ofereixen una versió subjectiva i personal del locutor" del que passa al camp. A més, comenten que els aficionats no deixaran d'anar mai al camp perquè el partit es transmeti per la ràdio, cosa que sí que passa amb la televisió.

L'AERC considera, a més, que els beneficis que les emissores aconsegueixen de la publicitat que fan durant els partits queden compensats per la seva contribució a animar l'espectacle futbolístic. El comunicat diu que "es produeix una aportació mútua que beneficia ambdues parts".

La proposta va sorgir el dimarts dia 12 en l'Assemblea de la Lliga. El president de la LFP, José Luis Astiazarán, va exposar que pensaven diverses possibilitats per regular el cànon: per exemple, per audiència, per territori o segons les dades de l'EGM, i va recordar que a Alemanya i a Itàlia ja funciona un sistema similar al que ara volen engegar.

L'Associació Espanyola de Radio difusió Comercial engloba gairebé totes les emissores espanyoles: les de Prisa (SER i Ona FM), Cope, Onda Cero, Punto Radio, Radio Marca, Ràdio Nacional d'Espanya i les rà-dios i televisions autonòmiques, la FORTA.

stats