El manacorí desactiva Novak Djokovic
Esports 16/05/2021

Rafa Nadal, campió a Roma per desena vegada

Tenis

Àlex Gozalbo
2 min
Rafa Nadal

BarcelonaA dues setmanes del Roland Garros, Rafa Nadal es va endur ahir el Masters 1000 de Roma per desena vegada. El manacorí es va desfer de Novak Djokovic, número 1 del rànquing mundial i defensor del títol, per 7-5, 1-6 i 6-3 en dues hores i 49 minuts.

Nadal, número 3 del rànquing mundial, va igualar els 36 triomfs en els Masters 1000 de Djokovic i va segellar el seu segon títol de l’any, després del que va aconseguir al Godó de Barcelona a l'imposar-se al serbi per 28a vegada en 57 enfrontaments directes. El manacorí va certificar la seva desena corona a Roma després d’un torneig d’alta intensitat en què va haver de salvar dues boles de partit contra el canadenc Denis Shapovalov a la tercera ronda. “Estic molt content. Ha sigut un torneig fantàstic en què també he patit; però crec que la dinàmica ha sigut positiva. He fet un torneig molt complet. Guanyar 10 vegades aquí a Roma era una cosa inimaginable. Estic molt feliç”, va dir Nadal. Quan el primer set estava empatat a tres jocs, el manacorí va ensopegar amb una de les línies del camp. “És increïble, algun dia ens matarem”, va deixar anar quan es va aixecar del terra. La batzacada, però, va quedar en un ensurt i Nadal es va tornar a proclamar campió d’un torneig que va guanyar per primera vegada l’any 2005. “Recordo aquella final contra Guillermo Coria que va durar més de cinc hores. Repetir victòria 16 anys després és increïble”, va reconèixer.

Novak Djokovic.

Djokovic va acceptar la derrota amb esportivitat. “Tots dos hem jugat bastant bé. Vull felicitar l’equip i la família de Rafa Nadal. Hem jugat gairebé tres hores de tenis i, personalment, estic content de com he jugat. Aquesta setmana era molt important per a mi de cara a anar a París amb bones sensacions”, va argumentar el serbi, que va encetar la final intentant escurçar els punts al màxim.

stats