Aarón Martín certifica el seu traspàs al Mainz

El lateral de Montmeló va arribar aquest diumenge als 10 partits que converteixen la cessió en venda

Aarón Martín deixarà de ser jugador de l'Espanyol la temporada vinent després que aquest diumenge disputés de forma íntegra el partit contra el Werder Bremen (2-1) de la Bundesliga. Ho podria haver estat dimarts de la setmana passada, però va quedar-se a la banqueta en la derrota contra l'Augsburg de la Copa Alemanya (3-2). El lateral de Montmeló va sumar d'aquesta forma el partit número 10 amb el Mainz 05, la xifra a partir de la qual el contracte de cessió estableix que l'opció de compra passa a ser obligatòria per al conjunt alemany de cara a la temporada vinent. El Mainz 05 ha confirmat el traspàs a través de les xarxes socials. 

Fins ara, el Mainz havia pagat 3 milions per la cessió. L'estiu vinent seran 6 més, una xifra que l'Espanyol restarà dels prop de 15 milions previstos en vendes de jugadors per quadrar el pressupost. El jove lateral esquerre, indiscutible fins ara, ho ha disputat pràcticament tot en el conjunt alemany: només s'ha perdut un partit de la Bundesliga, davant del Schalke 04. 

L'operació Aarón podria arribar, finalment, als 12 milions, ja que se'n preveuen 3 més en variables que es repartiran a mesura que el lateral català vagi disputant partits. Cada 15 partits, l'Espanyol rebrà 250.000 euros. Per rebre la totalitat de la quantitat pactada, però, Aarón hauria de disputar 180 partits oficials amb el Mainz. El club blanc-i-blau, a més, es reserva el 12% dels drets econòmics de cara a una futura venda fins al 31 d'agost del 2019, que passarà a ser del 10% a partir de l'1 de setembre d'aquell mateix any. L'Espanyol ha cobert la seva baixa amb Dídac Vilà, consolidat a la Lliga, i Adrià Pedrosa, que la setmana passada va debutar a la Copa.