Baptistão marxa al Wuhan Fall xinès

La sortida del brasiler, que deixarà 6 milions a l’Espanyol, permetrà l’arribada d’un altre atacant

Leo Baptistão jugarà les pròximes tres temporades al Wuhan Fall xinès, que pagarà 6 milions d’euros a l’Espanyol, que n'acaba de tancar la venda, segons ha avançat la Cope. El club blanc-i-blau en va pagar 7 en dos pagaments de 3,5 a l’Atlètic de Madrid, d’on va arribar l’estiu del 2016. Aleshores es va convertir en el fitxatge més car de la història de l’entitat espanyolista, posteriorment superat per Darder (8 milions el 2017) i Borja Iglesias (10 milions el 2018).

Baptistão era inicialment reticent a deixar l’Espanyol, però la millora salarial proposada l’ha convençut. El brasiler deixa l’entitat blanc-i-blava amb 17 gols i 12 assistències en 85 partits oficials. L’Espanyol és el club on ha jugat més partits de la seva carrera, tot i haver-hi estat només dos anys i mig, i això que el primer es va perdre una bona part de la temporada per una talàlgia al taló d’Aquil·les. Aquest curs sumava tres gols, dos dels quals en l’última setmana: l'un contra el Madrid i l’altre contra el Betis, aquest últim en el partit del seu comiat. 

El davanter brasiler ha passat a Barcelona la revisió mèdica amb el club xinès, a l'espera de desbloquejar una operació que durant unes hores s'ha estancat per un canvi en les condicions econòmiques: tot i tenir un acord tancat pel que fa al salari, a última hora el club li ha volgut rebaixar la fitxa, una situació que el jugador ha rebutjat deixant clar que volia les condicions inicials. Finalment, el Wuhan ha accedit a concedir-li el que s'havia acordat. La venda del brasiler permetrà a l’Espanyol afrontar altres operacions pendents en aquest mercat hivernal: un davanter (interessa sobretot l’argentí ‘Chucky’ Ferreyra, del Benfica) i un migcampista defensiu (Alfa Semedo, del mateix Benfica, és una opció damunt la taula). Tampoc es descarta la candidatura de Sergio León, que feia poques hores s'havia convertit en botxí de l’Espanyol a la Copa del Rei amb el Betis, on no està tenint el protagonisme que voldria.