Els responsables del futbol base també gestionaran l'Espanyol B

El director de futbol professional substituirà el càrrec de director esportiu en l'organigrama

L'Espanyol ha anunciat dues novetats de cara a la gestió i a l'organigrama. D'entrada, que serà la coordinació del futbol base la que assumirà la gestió de l'Espanyol B. A més, es crearà una nova figura en l'organigrama tècnic, el director de futbol professional. 

Pel que fa al primer aspecte, seran Fran Navarro i Àlex García, a més del seu equip de col·laboradors tècnics, els que assumiran la planificació i gestió operativa del filial blanc-i-blau, que fins ara també depenia del fins fa un mes director esportiu, Jordi Lardín. Lardín havia reunit en un mateix càrrec la responsabilitat tant pel que fa al primer equip com al futbol base, uns rols que mesos més tard van limitar-se al filial. Ara, novament, el club fa marxa enrere i deslliga la gestió del primer equip de la del filial, que tornarà a ser gestionada dins de l'estructura del futbol base espanyolista. 

En el mateix àmbit organitzatiu, l'entitat assenyala que Antonio Uceda continuarà sent el responsable del dia a dia de l'Espanyol B, mentre que Àngel Morales, per la seva banda, seguirà al capdavant de la gestió administrativa i federativa del filial. 

El club, d'altra banda, ha anunciat la creació d'una nova figura en l'organigrama tècnic, la de director de futbol professional. Aquesta funció substituirà la de director esportiu, i el seu responsable es nomenarà "pròximament", segons ha assegurat l'entitat en un comunicat. Aquest es farà càrrec de la gestió i planificació de tot el que estigui relacionat amb el primer equip masculí, però, al seu torn, ha de cooperar i treballarà en comú amb els coordinadors del futbol base per assegurar i potenciar la projecció de talents joves de les categories inferiors –en especial, des del filial– a l'equip bandera blanc-i-blau.

La coordinació del futbol base i la nova figura del director de futbol professional, com també la secretaria tècnica i les coordinacions de serveis mèdics, futbol femení, i escoles i acadèmies, se situen orgànicament al mateix nivell i reportaran directament a la direcció general esportiva, responsabilitat exercida per Òscar Perarnau.