Rubi: "La meva proposta per a l'Espanyol es resumeix amb una paraula: valentia"

El nou tècnic ha qualificat de "somni complert" la possibilitat de dirigir el primer equip

Vestit de gala en el seu primer dia com a tècnic de l'Espanyol, Joan Francesc Ferrer 'Rubi' ha estat presentat en la que serà la seva nova casa, l'RCDE Stadium, els dos propers anys. El preparador maresmenc, que dirigirà el segon projecte de Chen Yansheng, ha assegurat que és "el moment més important" de la seva carrera com a entrenador, un "somni complert". "Venim amb molta il·lusió, a fer una bona feina. La meva proposta per al club es pot definir amb una paraula: valentia", ha anticipat. El maresmenc ha deixat clar que intentarà oferir al soci "implicació màxima, esforç màxim i una manera de jugar amb la qual la gent se senti identificada".

"El meu estil intenta ser el més complet possible. Cal atacar de manera elaborada, per dins i per fora", ha afegit. Si bé ha puntualitzat que "el primer objectiu és el resultat", Rubi ha anticipat que vol "fer espectacle i que la gent gaudeixi, però alhora que hi hagi esforç i es lluiti fins a l'últim minut. Cal fer un camí per cridar les victòries, encara que algun dia puntual ens en puguem allunyar". Rubi ha agraït que l'Espanyol respectés els temps de la seva feina amb l'Osca. "La primera conversa amb l'Osca va ser fa molt poc, i de la concreció de l'acord encara fa menys", ha apuntat, sense concretar dates. Rubi ha confessat que encara no s'ha pogut veure amb Chen Yansheng, però que Òscar Perarnau li ha transmès el que busca i confia poder reunir-s'hi aviat. 

El tècnic, que ha firmat el contracte amb Òscar Perarnau, ha estat acompanyat en la seva presentació per Jaume Torras, segon entrenador; Xavi Gil, preparador físic, i Manel Rodríguez, assistent tècnic, que formaran part del seu equip tècnic. Sobre el seu retorn ha apuntat que va comportar-li "pocs dubtes" un cop va saber l'interès que hi tenia l'Espanyol. El maresmenc ha reconegut que vol "convèncer" per poder estar molts anys a la banqueta blanc-i-blava, i ha deixat entreveure algunes claus de l'equip que vol. 

"No crec que calgui canviar jugadors, sinó la mentalitat. Els últims anys l'Espanyol s'ha caracteritzat per ser un equip molt disciplinat tàcticament, a qui era complicat fer-li ocasions. Defensivament, era de nota altíssima. Amb Gallego se li ha donat més alegria, i vull aquest binomi: no regalar en defensa i ser valents", ha detallat. Sobre l'objectiu a la classificació no s'ha volgut mullar: "El que no es pot fer és intentar enganyar la gent. Marcar classificacions finals és precipitat i poc realista. La il·lusió per anar a buscar el màxim hi serà, però he de convèncer l'equip perquè faci el que crec". 

Rubi ha avançat que s'estima més tenir una plantilla "tirant a curta" i que no dubtarà a l'hora de fer pujar a joves del planter. "Qui s'ho mereixi tindrà oportunitats, però cal guanyar-s'ho", ha dit. Rubi també s'ha referit a David Gallego, amb qui ha reconegut que ha mantingut el contacte "tot l'any" i des que es van conèixer. "Vam jugar junts al Manlleu el curs 1992-93 i al Terrassa el 1997-98. Hem parlat molt de futbol, i una mica buscarem aquesta línia d'equip creatiu i que proposa. Som de la mateixa corda". A Gallego, automàticament renovat un curs després de l'ascens del filial, se li oferirà una renovació amb millora en les seves condicions, segons ha apuntat Perarnau. 

Perarnau condiciona les entrades a les sortides

Sobre les possibles sortides, Rubi ha apuntat que intentaran que hi hagi "les mínimes possibles". En la mateixa línia s'ha pronunciat el director general esportiu, un Òscar Perarnau que ha exposat que el club "manté l'esperança" de retenir Gerard Moreno, malgrat que considera "difícil la seva continuïtat". A més, ha reconegut que han refusat propostes per David López i que, malgrat rebre interessos per Aarón, encara no han rebut cap oferta formal per ell. 

Perarnau ha recordat que actualment la plantilla de l'Espanyol té 25 fitxes i per tant ara mateix "tot estaria ocupat". A Sergio García li oferiran continuar, mentre que Sergio Sánchez serà automàticament renovat un cop obtingui la carta de llibertat del Rubin Kazan. Perquè hi hagi entrades, doncs, "hi haurà d'haver sortides o possibles cessions. Mentrestant no podem ser gaire proactius, però estem preparats per si hi ha moviments". Perarnau ha explicat que va ser la secretaria tècnica la que, sense la seva opinió –"Per no condicionar"– va fer una feina de recerca i va escollir dues o tres opcions, i Rubi era "el candidat més complet. "El que més m'agrada d'ell és que cuida al màxim els detalls", ha afegit Perarnau.

El director general esportiu, però, no ha donat gaires pistes sobre l'elecció del director de futbol professional: "S'està treballant moltíssim. Ho intentem fer amb la màxima confidencialitat i discreció. Hi estem posats". La nova figura s'afegirà a la feina feta per la secretaria tècnica i a Rubi per  confeccionar la plantilla del curs vinent. Si no hi ha cap canvi, el 9 de juliol començarà a rodar el projecte espanyolista amb l'inici de la pretemporada. 

Més continguts de