Barça
Esports 21/12/2010

Els reis de la Copa, novament cara a cara

El Camp Nou acull aquest vespre (20 hores) un partit de Copa del Rei, on Barça i Athletic Club es tornaran a veure les cares dues temporades després

Redacció
2 min
Pedro, jugador del Barça.

BarcelonaEl Barcelona i l'Athletic Club, dominadors de la Copa del Rei amb 25 i 23 títols, respectivament, tornen a enfrontar-se avui en la competició que més brillantor els ha donat en la seva història.

L'última vegada que es van enfrontar en Copa va ser a la final de fa dues temporades. Un partit que va concloure amb un contundent 4-1 per al Barça, en un dels títols conquistats en la meravellosa campanya dels sis títols.

Aquell va ser el vint-i-cinquè títol per a l'equip de Josep Guardiola. Els biscaïns en sumen dos menys, 23, i tenen demà un gran repte en no poder comptar amb la seva principal estrella, Fernando Llorente, encara que confien a sortir amb l'eliminatòria encara viva.

Són una incògnita els plans de Guardiola amb vista al partit. Normalment compta amb la majoria de jugadors no habituals, però tractant-se de l'últim partit de l'any i amb la vista posada en les vacances, podria demanar un esforç extra als seus futbolistes titulars.

Serà l'últim partit de l'any per al Barça al Camp Nou. El seu estat de forma és esplèndid, marxa a velocitat de creuer en totes les competicions i, si és capaç de signar un partit com els últims en Lliga, no és descartable que pugui fins i tot deixar solucionada l'eliminatòria.

Amb Pinto com a segur a la porta, Guardiola podria donar entrada a Adriano i Maxwell als laterals o apostar per l'exjugador de l'Inter com a carriler per l'esquerra, cosa que ja ha provat aquesta mateixa temporada.

A la medul·lar, sembla segura la presència de Mascherano, així com la presència de Bojan Krkic, que avui renovarà el seu contracte amb el Barça.

De la resta, Leo Messi i Dani Alves, malgrat la seva sobrecàrrega de partits, podrien tornar a tenir minuts, ja que són jugadors que no es volen perdre ni un sol partit.

L'Athletic afronta la visita al Camp Nou amb l'objectiu de sortir viu de la trituradora blaugrana i mantenir les seves opcions de somiar i regalar per Reis als seus aficionats el pas a quarts a San Mamés.

L'absència en el coliseu barcelonista de Fernando Llorente, el far que guia i alimenta el joc blanc-i-vermell, converteix aquesta esperada cita en un "més difícil encara" per a un equip que ve de trencar una ratxa de cinc derrotes consecutives fora de casa en la que probablement hagi estat la seva pitjor actuació de la temporada lluny de Bilbao.

Sens dubte, no sembla el millor moment per enfrontar-se a la cada vegada més perfecta màquina de futbol dissenyada per Pep Guardiola, però l'Athletic té en la Copa un dels seus grans objectius de la temporada i, per això, està obligat a buscar-li les pessigolles al gegant blaugrana per intentar tombar-lo a la Catedral.

L'onze de Caparrós per a aquest partit és tota una incògnita, més encara després de la variant tàctica que va introduir el d'Utrera dissabte a València, amb un trio format per Orbaiz, Gaurpegui i Javi Martínez, que podria repetir amb David López i un entonat Gabilondo a les bandes.

Igor Martínez i Toquero semblen a priori els dos candidats per a la difícil tasca de suplir Llorente com a referència ofensiva, mentre que San José i Koikili podrien tornar al centre de la defensa i al lateral esquerre després de no jugar l'últim partit per problemes físics.

stats