BÀSQUET - EUROLLIGA

Una relació que va més enllà de guanyar o perdre

GirUNIns dona suport a l’Spar Citylift Girona des del bloc 17 de Fontajau

A punt d’arribar al seu segon any de vida, els GirUNIns mantenen la il·lusió i l’esperit del primer dia. “Nosaltres som de l’Spar Citylift Girona, ens sentim part de l’equip”, diu Àngel Martí, un dels fundadors d’aquest grup d’animació, que té una dotzena d’incondicionals i que es reuneix, partit rere partit, al bloc 17 de Fontajau. “Tot va començar gairebé per casualitat, perquè molts de nosaltres ni ens coneixíem, i ara hem format una petita família”, afegeix. L’origen és a les xarxes socials. “Comentàvem els partits per Twitter i ens vam començar a engrescar fins que ens vam reunir. Va ser molt improvisat, però teníem clar que volíem donar suport a l’equip perquè tots estàvem dispersats i Fontajau és un pavelló que costa d’omplir. Pensem que estant junts aconseguim un caliu diferent i les jugadores ho noten”, explica Pere Ortiz. Aquesta no és l’única agrupació, perquè també hi ha els MiniGirUNIns, situats a l’altre costat de la graderia. “Com que són petits, els vam posar aquest nom. També animen molt. Anem alternant qui comença els càntics. El que no pot ser és que hi hagi silenci, hem de fer el nostre paper”.

L’Spar Citylift Girona, que ha arribat a 2.377 abonats, la seva millor xifra de la història, està fent passos de gegant en els últims temps. La Lliga guanyada el curs passat, i la segona participació en l’Eurolliga, són una empenta per a una massa social fidel però amb molt marge de creixement. “Hi ha molts dies que, segons l’horari i especialment entre setmana, quan comencen els partits la gent encara està treballant”, admet l’Edna Andal, que continua: “Però és com tot, un cop t’animes i t’agrada, repeteixes. El que vivim allà és molt sa, estem molt units i aprofitem per passar temps junts. Ja no és només anar a veure un partit de bàsquet femení i prou, també és l’estona que prenem alguna cosa o quedem per sopar. El club forma part del nostre dia a dia”.

Una experiència inoblidable

El grup se cita a la seva seu, el restaurant Krokers de Girona, quan l’equip competeix lluny de Fontajau, com en la visita a la pista de l’Asvel francès en l’Eurolliga (20 hores, web Esport3). I fins i tot l’acompanya en algun desplaçament. “Quan surt el calendari, ja subratllem on podríem anar. Així també fem una mica de turisme”, comenta, rialler, Martí. “Sobretot ens ho passem bé, i puc prometre que és cert”, exposa Ortiz. El cost de viatjar l’assumeixen de gust. “Cadascú es gasta els diners amb el que vol, i nosaltres ens els gastem per seguir l’equip. Tampoc és gaire car anar a la Seu d’Urgell o a Saragossa, per dir dos llocs. És voler-ho fer”, explica Martí. En Jan Ortiz, fill del Pere, no ho dubta: “M’encanta quan sortim plegats. Fa poc vam anar a l’Open Day (la primera jornada es va jugar íntegrament a Saragossa, on es van reunir tots els equips), totes les aficions estàvem barrejades i cadascú anava a favor del seu equip, amb normalitat”.

El tracte amb les jugadores fa de cada partit una experiència inoblidable: comparteixen temps, conversen, s’hi fan fotografies o s’intercanvien obsequis. “Ens les estimem molt, sobretot la Rosó i l’Helena. Ja sembla que ens coneguem de tota la vida, perquè també ens les trobem per la ciutat i ens saludem com bons amics”, explica Andal.

La seva relació amb l’Spar Citylift Girona va més enllà de guanyar o perdre. “Això és secundari, tot i que evidentment volem guanyar sempre. Ens sentim molt identificats amb el seu caràcter, perquè lluiten i lluiten. Són un exemple, no donen res per perdut i sempre s’aixequen”, diu Àngel Martí. I afegeix: “Ens agradaria créixer, esperem poder reunir molta més gent. Volem fer una crida als que vulguin venir perquè s’ho passaran bé”.

El primer triomf a l’Eurolliga, l’objectiu

Malgrat perdre contra el Fenerbahçe en la primera jornada, l’Spar Citylift Girona va demostrar que sap quin és el camí per estrenar el caseller de victòries a l’Eurolliga. “L’equip està cansat perquè ens està tocant viatjar molt, però afrontem el partit amb optimisme. Sabem que jugar a fora és complicat, i aquest serà el segon desplaçament consecutiu, però a Istanbul vam tenir bones sensacions i les volem repetir”, va dir el tècnic de les gironines, Eric Surís, abans de la visita a l’Asvel francès (20 h, web Esport3). “Podem dir que en el debut vam lluitar fins a l’últim instant, contra un dels rivals més potents del grup”. L’Asvel i l’Spar Citylift Girona es van enfrontar l’any passat a l’Eurocup, i van guanyar les gironines.