MOTOR - FÓRMULA 1

El repte d’acabar al Canadà sense colpejar el mur

Max Verstappen, tercer a la qualificació, vol passar pàgina després d’un inici de temporada per oblidar

No ha sigut un començament de curs fàcil per a Max Verstappen. L’holandès afronta el seu quart any a la Fórmula 1 i, tot i que l’experiència hauria de jugar-li a favor, la pressió sembla que li està jugant una mala passada. Des que va començar el 2018, a cada cursa ha patit un xoc o un accident, mentre que a l’altra banda del box el seu company Daniel Ricciardo ha sumat dos triomfs, els mateixos que Lewis Hamilton i Sebastian Vettel, els pilots que lluiten pel títol.

A Mònaco, durant els últims lliures es va estavellar al mateix lloc que fa dos anys i va haver d’arrencar des de l’últim lloc de la graella de la cursa l’endemà. Austràlia, Bahrain, la Xina, l’Azerbaidjan i Mònaco han vist com l’holandès ha comès alguna errada (a Bahrain i a l’Azerbaidjan va retirar-se). O, el que és el mateix, un error a cada cursa excepte a la de Montmeló, en què va aconseguir pujar al podi. “Estic fart. No canviaré per res la meva manera d’afrontar les curses ni el meu estil, que és el que m’ha portat fins aquí”, va dir Verstappen tot just arribar al circuit Gilles Villeneuve, i va afegir:“Estic cansat d’aquests comentaris. Si continueu fent-me preguntes sobre això acabaré donant un cop de cap a algú”.

Verstappen -i de retruc, Red Bull- sap que el que necessita és concentrar-se i calmar-se, mantenir la ment freda en moments de tensió a la pista. El talent i la velocitat no són incompatibles amb la paciència i la moderació, i és el que ha d’aconseguir entendre el pilot. “És jove i ha d’aprendre. Com tots els joves, no sempre pren la millor decisió, però ha d’aprendre d’aquestes situacions”, deia Hamilton a Bahrain, després que Verstappen i ell xoquessin a la pista. No és la primera vegada que a Red Bull l’han esbroncat i li han demanat explicacions després d’una errada absurda, i la paciència comença a acabar-se. Al Canadà, doncs, Verstappen vol capgirar la dinàmica de resultats que l’acompanya i superar la cursa sense colpejar el mur, per més que els del Canadà diguin que és el mur dels campions i que qui no s’hi estavella no guanya el títol.

Més continguts de