Esports 28/08/2011

El primer repte de l'Espanyol després de l'adéu d'Osvaldo

Martí Molina
2 min
El primer repte de l'Espanyol després de l'adéu d'Osvaldo

Després d'una pretemporada en què s'ha parlat més dels afers extraesportius que no pas dels futbolístics, l'Espanyol debuta aquesta tarda a la Lliga al sempre difícil camp del Mallorca. Un primer partit en què Pochettino haurà de resoldre alguns dubtes a l'onze inicial -començant per la porteria i acabant pel davanter centre- en el primer partit oficial després de l'adéu de Dani Osvaldo.

La sortida del davanter centre argentí és una ferida que costarà de cicatritzar a l'entitat blanc-i-blava. Per la manera com es va produir, amb el jugador fent força i negant-se a entrenar. Perquè ben pocs s'esperaven aquest traspàs a finals d'agost. I sobretot perquè va deixar el club sense el seu davanter centre de referència i pitxitxi en les dues últimes temporades.

L'adéu del Killer va ser el colofó d'un estiu atípic que va començar amb les eleccions al club i va continuar amb la incertesa sobre el futur de Kameni o la decisió d'apartar jugadors com Ferran Corominas, a qui se li ha dit que busqui equip però mentrestant no se'l deixa entrenar amb el grup. Tot un cúmul de circumstàncies que no han ajudat gens ni mica a crear un clima d'estabilitat per preparar l'inici de la competició, tal com va reconèixer el mateix entrenador a principis d'agost.

Però ahir Pochettino va fer un pas més i va assegurar que la plantilla era "massa curta" i que necessitava reforços urgents per poder competir amb garanties. Unes declaracions que no van ajudar gens a calmar els nervis dels aficionats periquitos, que ja de per si estan "una mica preocupats", tal com va admetre el tècnic argentí. I és que encara no s'ha trobat un substitut per a Osvaldo, però tampoc s'han incorporat futbolistes per al mig del camp, ni a la zona de creació ni a la banda esquerra.

Dos dubtes principals a l'onze

Pochettino haurà de compondre un onze inicial en què els dos principals dubtes són a la porteria i a la referència atacant. Sota els pals, Cristian Álvarez es perfila com a titular en detriment de Carlos Kameni, que fins ara ha estat indiscutible però que podria perdre aquesta condició després de la polèmica d'aquest estiu sobre la seva possible sortida.

En atac, el tècnic té diverses alternatives per substituir Osvaldo davant el Mallorca. Álvaro Vázquez i Sergio García poden ser el davanter centre, a més del futbolista del planter Thievy Bifouma -que ha entrat a la convocatòria-. Tanmateix, una opció seria situar Álvaro en punta i Sergio a la banda esquerra.

El rival dels periquitos, el Mallorca que entrena Michael Laudrup, afronta el partit com el primer d'una temporada en què l'únic objectiu és evitar perdre la categoria. Aquest estiu l'equip balear s'ha reforçat amb sis jugadors per suplir les moltes baixes que ha patit, entre les quals hi ha les d'alguns jugadors de referència com el camerunès Pierre Webó.

stats