Esports 30/07/2012

El retorn del líder del Palau

David R. Jover
2 min
El lituà Sarunas Jasikevicius amb la samarreta del Barça en una imatge d'arxiu.

No cal ser el jugador més decisiu i determinant per ser un dels més estimats pel Palau. Tampoc cal haver jugat moltes temporades a l'equip. Donant-ho tot per la samarreta ja és suficient. I encara que hagis estat nou anys fora de Catalunya i ja tinguis 36 anys, tant fa. Aquella sensació de buidor segueix latent i, en el moment que tornes, esclata. Surt en forma d'alegria, de sensacions i de ganes de tornar-te a veure.

La tornada de Sarunas Jasikevicius és un doble motiu d'alegria per al Barça Regal. El primer, esportivament. La presència de Jasikevicius a l'equip donarà un lideratge i una determinació més grans als blaugranes en el moment que es necessita un líder a la pista que assumeixi la responsabilitat juntament amb Navarro. El segon motiu és evident: per atreure més gent al Palau Blaugrana. El temple blaugrana, ja obsolet i amb la necessitat de ser remodelat, necessita un nou argument per tornar-se a il·lusionar i omplir el pavelló. Encara que sigui un motiu del passat com Saras, soci del Barça tot i haver-ne marxat el 2003.

Tindrà el sou més baix de l'equip

El retorn de Jasikevicius al Barça Regal ha estat una sorpresa per a una gran part de l'afició del Barça, que no s'esperava que als 36 anys el jugador tornés a Barcelona ni que tampoc el club blaugrana el volgués. Però aquest amor de joventut ha volgut reunir-se nou anys després de separar-se. Durant aquests anys a tots dos els ha anat d'allò més bé -Saras ja té 4 Eurolligues-, però acabar junts una història que va començar fa dotze anys sempre és un gran al·licient per a les dues parts de la parella. El lituà ha signat per a una temporada i 400.000 euros bruts, és el que cobrarà menys de la plantilla, els mateixos que Xavi Rabasseda.

Saras va arribar a Barcelona l'estiu del 2000. Aíto García Reneses es va fixar en ell i va decidir apostar per l'aleshores semidesconegut jugador lituà. I, com era habitual, el tècnic madrileny la va encertar. A més, les seves característiques com a jugador -gran anotador i molt bon passador- van ajudar a créixer un jugador que ara és un dels millors del món. Va coincidir amb Pau Gasol només un any, però el de Sant Boi va aprendre molt i ràpid de l'elèctric lituà.

En les seves tres temporades al Barça, Saras va ser un dels jugadors més importants de la plantilla i sempre amb el rol de base titular que ningú li va poder discutir en aquells temps. Dues Lligues, dues Copes del Rei i un triplet amb la primera Eurolliga. Però aquell 2003 va tocar renovar el contracte i des del club es va fer cas a les preferències d'un Pesic que mai va acabar de confiar en Jasikevicius, aleshores molt cobejat. Va acceptar una oferta del Maccabi i s'hi va estar dues temporades abans de provar sort a la NBA el 2005. Als Estats Units no va trobar el seu lloc i va tornar a Europa el 2007, on ha estat els últims cinc anys.

Ara Saras tindrà l'oportunitat d'acabar la seva carrera esportiva al club de la seva vida, del qual no ha deixat de ser soci tot i haver marxat fa nou anys de Catalunya. Saras torna a casa.

stats