02/04/2013

El retorn de la normalitat

2 min

Com es pot arribar a enyorar la normalitat quan l'has perdut i no ho volies i triga a tornar. Aquella normalitat que per als afortunats significa enfrontar-se a situacions conegudes i normalment agradables, a problemes més o menys habituals i per tant relativament previsibles, aquella normalitat que fa caure en una rutina reconfortant, controlable, i massa sovint poc valorada. La normalitat dels privilegiats permet preocupar-se per foteses, perdre el temps en frivolitats i confiar plenament que el futur està garantit. Per definició les èpoques extraordinàries tendeixen a ser curtes però de vegades, sobretot quan el que s'ha carregat la normalitat és una malaltia greu, els dies anormals s'allarguen fins a la desesperació.

Durant les últimes hores Andoni Zubizarreta, David Villa i Jordi Roura han destacat per sobre de tot que, amb el retorn de Tito Vilanova a la banqueta del Barça, l'equip torna a la normalitat. Per fi avui Tito Vilanova es podrà sentir una altra vegada entrenador. Ni el seu cos, ni un tractament, ni un ritme de vida diferent li recordaran permanentment que està malalt. Podrà alliberar-se de les males sensacions que provoca una malaltia que espanta molt però que sobretot pot condicionar totalment el dia a dia de qui la té. La normalitat és veure el tècnic del Barça als entrenaments trepitjant una pilota com si fos un punt de suport imprescindible; és veure'l ara a la zona tècnica amb els braços creuats pendent dels moviments dels seus jugadors, ara assegut a la banqueta comentant la jugada amb els ajudants; és veure'l tancant el puny amb força quan el Barça marca i fent que no amb el cap quan l'àrbitre s'ha equivocat; la normalitat és escoltar-lo després dels partits parlant amb seny i naturalitat del joc del seu equip.

Avui, si tot va bé, la xerrada tècnica serà normal, el viatge en autocar fins a l'estadi serà normal, les últimes instruccions abans de sortir al camp seran normals i cada vegada que un futbolista o un aficionat mirin cap a la zona on hi ha la banqueta del Barça veuran una imatge normal i corrent. Aquesta vegada, però, la normalitat tindrà un valor molt especial. Ha tornat i ningú no vol que torni a marxar. Aquesta nit els culers podran tornar a gaudir d'un partit de futbol de quarts de final de la Lliga de Campions (normal), podran comprovar com l'equip ha tornat al seu millor nivell (normal), podran recrear-se en les excel·lències dels cracs del Barça (normal) i quan mirin a la banda podran somriure perquè l'equip estarà liderat pel Tito. Beneïda normalitat.

stats