BÀSQUET : LLIGA ACB
Esports 01/05/2011

Una revenja que arriba 5 anys després

àlex Gozalbo
2 min
El CB Granada de Rafa Freire va caure ahir contra el Meridiano Alacant i ja és nou equip d'Addeco Or.

Tard o d'hora l'esport sempre et dóna opció de revenja. L'Assignia Manresa ha esperat gairebé cinc anys, però avui pot certificar matemàticament la permanència a l'ACB a Maó, on el 14 de maig del 2006 va perdre la categoria. A més, si l'equip que entrena Jaume Ponsarnau guanya, enviarà el Menorca Bàsquet a l'Adecco Or.

Al tècnic de l'Assignia Menorca, però, tan sols li preocupa la permanència: "És un partit que té el premi de seguir a l'ACB i és molt important centrar-nos en com el jugarem i no tant en tot el que suposa perquè això ens pot desenfocar del nostre objectiu", comenta Jaume Ponsarnau.

El tècnic recorda el partit del 2006, quan l'equip estava entrenat per Óscar Quintana, però vol centrar-se únicament en la transcendència del duel actual: "És una cita més o menys històrica, una altra vegada, però esperem que aquesta vegada ho sigui en positiu i esperem estar a l'altura, assegura.

L'Assignia Manresa, que a la primera volta va perdre al Nou Congost amb el Menorca Bàsquet (53-63), coneix les qualitats de l'equip que entrena Paco Olmos. Segons Jaume Ponsarnau, "el rival destaca per la capacitat de passar i assistir de Ciorciari, el joc físic de Victor quan juga a prop de l'anella, la capacitat atlètica de Donaldson, la polivalència de Radenovic, el llançament de Torres, el joc sense pilota d'Otegui, la capacitat per executar de Limonad, les ratxes de Sanders i l'aportació en partits importants de Diego Sánchez". Unes virtuts que, en canvi, tan sols li han permès sumar sis victòries.

El Menorca Bàsquet ha de guanyar els tres partits que li queden i, tot i així, no depèn d'ell mateix per assolir una permanència de la qual ahir ja es va acomiadar el CB Granada, que va perdre a casa amb el Meridiano Alacant (57-71).

L'Assignia Manresa, que després de visitar Maó encara haurà de jugar contra Asefa Estudiantes i Power Electronics València, està pendent del base Rodrigo San Miguel, que s'està recuperant del cop que va rebre diumenge en el partit contra el Cajasol.

El líder no vol distraccions

El Regal Barça, líder de l'ACB, rebrà aquest vespre (19 hores, Teledeporte) el Lagun Aro GBC al Palau Blaugrana. Xavi Pascual no vol distraccions ja que l'equip necessita dues victòries en les tres jornades que queden per garantir-se el primer lloc de la temporada regular.

Per la seva banda, el DKV Joventut de Pepu Hernández, ja sense opcions de classificar-se per al play-off pel títol, visita aquest migdia (12.15 hores) el CAI Saragossa.

stats