COPA DEL REI ACB 2011 Reportatge
Esports 12/02/2011

Un rival a la pista i milers d'ulls a la grada

àlex Gozalbo
2 min
ACB, NBA

MadridTan sols tres equips ACB han aconseguit superar el Regal Barça aquesta temporada i un d'ells és el Caja Laboral, que aquest vespre (20.30 h, Esport3 i Teledeporte) es convertirà en l'últim obstacle del conjunt català per accedir a la final i lluitar per convertir-se en el primer equip que revalida títol de la Copa del Rei en 23 anys.

El Regal Barça lluita avui contra moltes coses. Primer, contra un rival que ja el va superar al partit de la primera volta de la Lliga ACB (87-80). El conjunt basc, que és el que més suport té al Palacio de los Deportes, va aconseguir superar ahir la primera ronda de la Copa del Rei per desè any consecitiu. Després, el conjunt que entrena Xavi Pascual també combat contra la història, ja que repetir èxit en aquesta competició no passa des del 1988.

El partit serà seguit amb interès a Madrid per dos general managers de la NBA: Maurizio Gherardini (Toronto Raptors) i Dennis Lindsey (San Antonio Spurs). A més, al Palacio de los Deportes hi haurà tot un seguit d' scouts : Jason Filippi (Blazers), Daniele Baiesi (Pistons), John Rogers (Thunder), Dave Twardzik i Sam Foggin (Magic), Darko Rajakovic, RC Bufford i Antonio Maceiras (Spurs), Pete Philo (Wolves), Courtney Witte i Marin Sedlacek (76ers) i Rick Sheubrooks (Bobcats). En total, 12.

La majoria de les mirades se centraran en Ricky Rubio, a qui els seus representants i Minnesota Timberwolves estan pressionant perquè marxi a la NBA la propera temporada. Si no hi ha lockout (tancament patronal), la decisió està presa i el base del Masnou viatjarà aquest estiu cap a Minneapolis. El problema és decidir fins quan esperar, ja que, tot i que el proper cap de setmana hi haurà una reunió decisiva a Los Angeles, les negociacions entre els representants dels jugadors i els clubs es poden allargar.

Aquest excés de pressió que recau a sobre d'un únic jugador preocupa el Regal Barça. Ahir Ricky va cometre dues faltes personals en tan sols tres minuts i Xavi Pascual va jugar la resta dels dos primers quarts amb Víctor Sada i Jaka Lakovic alternant-se per dirigir el joc blaugrana.

Si marxa a la NBA, aquesta podria ser l'última Copa de Ricky Rubio, que ja té dues edicions del torneig al seu palmarès, una amb el DKV Joventut i l'altra amb el Regal Barça.

També seguirà el partit en directe Jonathan Givony, l'autor del polèmic article a The New York Times que fa unes dies qüestionava la progressió del jove base.

Pete Mickeal encara té opcions

Tot i que anit va ser el jugador descartat, Xavi Pascual encara té dubtes d'inscriure avui Pete Mickeal per jugar les semifinals i una hipotètica final. L'entrenador català li va demanar a l'aler que estigués preparat perquè potser el necessitaria avui.

stats