Esports 30/01/2012

Una nova rivalitat que està en camí de jubilar la de Nadal i Federer

Djokovic i Nadal estan a la frontera dels 25 anys i ja s'han enfrontat 30 vegades. Amb la d'ahir, Djokovic ha guanyat 14 cops, i el mallorquí, 16; un balanç que a aquest ritme no trigarà a invertir-se.

O.m.
1 min

BARCELONADjokovic va guanyar a Nadal les sis finals que van disputar l'any passat -incloses dues de Grand Slam-, cosa que va portar el de Manacor a reinventar-se aquesta pretemporada. De la mateixa manera que ho va haver de fer per vèncer Roger Federer en una altra rivalitat èpica que ara perd pistonada davant del nou clàssic del circuit. Els entrenaments de Nadal han estat més intensos que mai. Estava obsessionat a superar el serbi amb arguments tenístics. Físicament és més poderós, però a la pràctica això no li dóna avantatge en pista ràpida, perquè els cops de Djokovic són d'acer. La preparació física del serbi, de fet, és de matrícula d'honor: des que va abandonar el gluten és una màquina de tornar pilotes.

Nadal mira de perfeccionar el revés per fer forat a l'ànima del joc del número 1. L'hi vol arrabassar sigui com sigui. Però en tenis, encara que Djokovic ahir ho desitgés quan va acabar el partit, no hi pot haver dos guanyadors. El serbi i el de Manacor, si res ho impedeix, seguiran deixant cada vegada més enrere el tercer en discòrdia, Federer, que tard o d'hora veurà amenaçat el seu rècord de 16 Grand Slams.

stats