FÓRMULA 1
Esports 22/06/2014

Rosberg torna a guanyar per davant de Hamilton

Nou doblet de Mercedes a Àustria. Al podi els acompanya Valtteri Bottas. Quart ha estat Massa i cinquè, Fernando Alonso

Nuria García
2 min
Nico Rosberg, durant una aturada a boxes al circuit Red Bull ring, a Àustria / JOE KLAMAR / AFP PHOTO

BarcelonaNico Rosberg ha tornat a guanyar, aquest cop, el GP d'Àustria. El pilot alemany, que va cedir el triomf en el Gran Premi del Canadà (el guanyador va ser Daniel Ricciardo, de Red Bull), ha aconseguit la victòria al Red Bull ring gairebé sense oposició.

De fet, a la sortida ha superat Bottas, però el finlandès s'hi ha tornat. Tot i això, després de veure que el seu company, Lewis Hamilton, el pressionava, ha atacat de nou. I és que Hamilton, que arrencava novè, s'havia situat cinquè en tan sols un revolt, superant els seus rivals, inclòs Fernando Alonso, amb facilitat. El primer pas pels boxes ha fet que Massa acabés darrere dels Mercedes mentre Bottas se situava entre Rosberg i Hamilton.

Mentre Rosberg se situava primer quan tots els pilots han fet l'aturada a boxes, Hamilton havia de lluitar amb Bottas. No ha pogut superar-lo a la pista, però si en la segona visita als mecànics per canviar les rodes.

L'emoció no ha arribat fins a les últimes voltes, quan Hamilton s'ha apropat a Rosberg. El britànic, tot i que ha pogut utilitzar el DRS, no ha pogut arribar a intentar l'avançament i l'alemany ha aconseguit així eixamplar les diferències al capdavant del Mundial.

Amb ells ha pujat al podi Valtteri Bottas, que ha fet una gran cursa per aconseguir el primer podi de la seva carrera. Quart, més allunyat, ha acabat Massa mentre que Fernando Alonso ha tancat la cursa austríaca en la cinquena posició.

Vettel es retira

Sebastian Vettel segueix tenint problemes en totes les curses. El pilot alemany s'ha quedat sense potència en la primera volta i ha demanat per ràdio al seu equip que li diguessin com ho podia solucionar. Més tard, després que tots els pilots l'hagin avançat i anés amb volta perduda, Vettel ha tornat a comunicar-se amb el seu equip: "Per alguna raó, torno a tenir potència a les rodes". Tot i això, l'alemany havia caigut fins a l'última posició i, quan ha intentat avançar Esteban Gutiérrez, l'ha tocat i ha trencat l'aleró davanter. Ha hagut de passar per boxes i, quan ha tornat a la pista, unes voltes més tard l'equip li ha dit que entrés a boxes per posar punt final a la seva cursa.

stats