Esports 15/08/2019

Rubiales indulta sis sancionats de la passada Lliga

La mesura, pendent d'aprovació per part del CSD, afecta les suspensions per acumulació de grogues

X.h.n.
1 min
Luis Rubiales en una imatge recent.

BarcelonaEl president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha proposat un indult per als sis jugadors que van acabar la passada Lliga amb una sanció pendent per acumulació de targetes grogues. Són Dani Parejo i José Luis Gayà (València), Dani Carvajal (Reial Madrid), Nemanja Maksimovic (Getafe) i Aritz Elustondo i Diego Llorente (Reial Societat). Normalment, aquest tipus de suspensions no s'arxivaven al final de la competició i s'havien de complir en la següent edició.

L'indult, tal com ha admès la mateix RFEF, està pendent d'aprovació final per part del Consell Superior d'Esports (CSD). Igualment, el màxim organisme del futbol espanyol ha subratllat que constitueix una mesura extraordinària perquè vol que aquesta norma estigui inclosa al nou reglament de la RFEF, que també ha d'aprovar el CSD en última instància.

Perdonar els sancionats per targetes grogues en determinades instàncies s'està popularitzant últimament. A la Champions League, per exemple, els historials s'esborren a final de temporada i fins i tot en plena competició, abans de les semifinals, amb la qual cosa, en termes disciplinaris, un jugador només es pot perdre la final si és expulsat en el partit anterior.

stats