Primer triomf d'Austràlia contra els All Blacks en dos anys (23-18)

Malgrat tot, Nova Zelanda s'imposa un altre cop a la Bledisloe Cup

T.p.
Israel Folau fent un assaig contra els All Blacks

BarcelonaEls Wallabies australians han aconseguit derrotar per primer cop en dos anys els All Blacks de Nova Zelanda (23-15) en l'últim partit de la Bledisloe Cup. Aquesta competició, nascuda els anys 30, enfronta els dos gegants del rugbi cara a cara cada anualment. Des de fa uns anys, el format consta de tres partits i, malgrat la derrota, els All Blacks han guanyat la Copa un altre cop, ja que s'havien imposat en els dos partits anteriors. L'última vegada que la Copa va ser aixecada pel capità australià va ser el 2002.

Austràlia, però, ha evitat perdre els tres partits recuperant l'orgull. Ja al minut 6, Reece Hodge ha interceptat una passada de Lima Sopoaga per fer la primera marca. Waisake Naholo ha empatat poc després el partit i dos xuts a pals han posat els All Blacks al davant (7-13), tot i que Kurtley Beale ha fet un nou assaig local que ha fet pujar el 12-13 al descans, ja que Foley ha fallat el xut posterior.

A la segona part, Marika Koroibete ha fet el tercer assaig local, però Foley ha tornat a fallar el xut (17-13), cosa que ha provocat un canvi de xutador. Poc després, Hodge ha fet pujar tres punts més al marcador local (20-13). La reacció dels All Blacks l'ha liderada Rieko Ioane, però Damian McKenzie ha fallat el xut que hauria empatat el duel (20-18). Al final, Hodge ha transformat un xut de càstig, i això ha fet esclatar l'eufòria a l'estadi de Brisbane.