RUGBI - SIS NACIONS

Gal·les supera Escòcia en un partit vibrant (23-26)

Els homes del drac derroten al XV del Card en un partit entretingut, amb una proposta prou valenta i un plantejament atractiu dels dos equips.

Escòcia rebia Gal·les en el partit que tancava la segona jornada del Sis Nacions. I el que a priori havia de ser el partit menys interessant de la jornada ha acabat esdevenint un partit ple de bon joc, assajos i aposta per un joc vistós, plàstic i dinàmic, proposta malauradament poc habitual entre els equips britànics.

Els primers en anotar han estat els escocesos, gràcies a un matiner assaig del darrer Stuart Hogg, que el capità Laidlaw convertia entre pals. La reacció gal·lesa ha estat lenta en arribar, i no ha estat fins a les acaballes del primer temps que els gal·lesos –a priori superiors als escocesos- han pogut donar la volta al partit, gràcies a un assaig del mig de melé Rhys Webb i la posterior conversió de Halfpenny, qui prèviament ja havia anotat tres cops de càstig.

Durant el segon temps els gal·lesos han aconseguit fer-se amb el control del partit i han obert distàncies al marcador gràcies a un segon assaig del centre Jonathan Davies i de l’encert entre pals del seu xutador, Leigh Halfpenny. Amb el partit sota control, el seleccionador de Gal·les Warren Gatland ha decidit donar descans a alguns jugadors clau, i això ha fet disminuir el nivell competitiu dels homes del drac. Aquesta baixada en la intensitat del joc l’han aprofitat els escocesos per anotar un darrer assaig sobre la botzina de la mà del pilar de Glasgow Jon Welsh per deixar el marcador en un ajustat 23 a 26 a un minut del final i obrint un gir inesperat de guió a les acaballes de partit. Amb tot, els gal·lesos han sabut mantenir la sang freda i s’han emportat una victòria molt important del sempre difícil Murrayfield Stadium d’Edimburg.