Esports 20/09/2019

El Japó derrota els russos en el primer partit del Mundial de rugbi (30-10)

A la segona jornada debuten Nova Zelanda, Austràlia i Sud-àfrica

Japó derrota els russos en el primer partit del Mundial de rugbi (30-10)

BarcelonaLa novena edició del Mundial de rugbi s'ha posat en marxa amb el partit inaugural entre els amfitrions japonesos i Rússia, a l'estadi Ajinomoto de Tòquio. El Japó s'ha imposat per un clar 30-10 als russos, malgrat la resistència dels 'ossos' a la primera part.

El Japó, que ha participat en totes les edicions del Mundial però solia fer-ho sumant mals resultats, va fer un gran pas endavant ara fa quatre anys, quan va guanyar tres partits dels quatre que va jugar, un d'ells contra una potència com Sud-àfrica. L'equip local porta quatre anys preparant-se per la cita i els nervis li han passat factura, tot i que de mica en mica a la segona part ha mostrat el seu joc alegre en atac per marcar diferències. El Japó no podia perdre, ja que es classifiquen els dos primers de cada grup. I dins d'aquest grup A hi ha dues seleccions de renom com Escòcia i, especialment, Irlanda. L'últim equip del grup A és Samoa, selecció també de gran tradició.

Rússia ha començat forta, amb un assaig de Kirill Golosnitskiy que Yury Kutxnarev ha convertit amb el seu xut entre els tres pals (0-7). Kotaro Matsushima ha reaccionat ràpid amb un assaig no transformant (5-7), però els amfitrions no han pogut posar-se per davant fins just abans del descans, amb un segon assaig de Matsushima, ara si transformat per Tamura (12-7).

A la segona part, Yu Tamura ha transformat un xut de càstig i ha fet pujar el 15-7, poc abans d'una errada dels russos que ha permès al sud-africà amb passaport japonès Pieter Labuschagné fer el 20-7. El partit semblava decidit, però el Japó ha vist com el joc físic rus els permetia anotar un xut entre els tres pals (20-10) i controlar fases del joc. Però Kotaro Matsushima, l'heroi del partit, ha posat les coses al seu lloc amb el tercer assaig personal. Nascut a Sud-àfrica, fill d'un pare de Zimbabwe i una mare japonesa, Matsushima ha estat el millor jugador del matx.

Els All Blacks entren en acció

La segona jornada, aquest dissabte, arriba amb dos plats forts. L'Argentina, semifinalista ara fa quatre anys, s'enfronta als francesos al grup C (9.15 h, Movistar Deportes). Al grup B, dues seleccions campiones del món es veuen les cares. Els grans favorits, els All Blacks de Nova Zelanda, contra els Springboks de Sud-àfrica (11.45 h, #Vamos). Finalment, al grup D Austràlia es veu les cares amb Fiji (6.45 h, Movistar Deportes).