RUGBI
Esports 26/02/2016

Gal·les ajusticia una gris França (19-10)

Els gal·lesos, liderats per Biggar, aspiren al títol

Ferran Vital
2 min
El gal·lès Gareth North

BarcelonaGal·les ha derrotat França en el primer partit de la tercera jornada que s’ha disputat al Millenium Stadium de Cardiff. Els dos equips arribaven amb opcions reals de lluitar pel títol, així que els dos seleccionadors han preparat esquemes tàctics més aviat conservadors que han provocat que el primer temps fou un pèl ensopit i absent de ritme, amb un excés de tacticisme i prudència per part dels dos equips. De fet, al final del primer temps s’ha arribat amb un pobre 6 a 3 favorable als gal·lesos, que havien anotat dos cops de càstig mitjançant el peu de Dan Biggar. Els francesos, per la seva banda, només havien anotat un solitari cop de càstig.

Al segon temps el desgast físic dels dos equips ha provocat que es veiés un joc més dinàmic i vistós, amb una major amplitud del camp i continues anades i tornades dels dos equips. Aquest partit trencat ha afavorit als gal·lesos, que s’han trobat més còmodes en l’intercanvi d’atacs i contraatacs i han fet prevaldre el seu joc elèctric a la zona de tres quarts, on acumulen tota la pólvora. De fet, els del Drac han anotat un assaig de la mà de l’aler George North a l’inici de la represa que ha marcat la dinàmica del partit. Gal·les es feia amb el partit, i obria escletxa al marcador gràcies a dos cops de càstig més transformats per un inspirat Dan Biggar. La tímida reacció francesa no ha arribat fins a les acaballes del partit, quan han aconseguit maquillar el resultat amb un assaig sobre la botzina del català Guillem Guirado.

D’aquesta manera, s’arribava al final del partit amb un 19 a 10 final que permet que els gal·lesos continuïn somiant en la victòria final. Els homes del XV del Gall, per la seva banda, sumen la primera derrota del campionat, però les sensacions i el joc desplegat fins ara no permet ser gaire optimista de cara a una hipotètica victòria a Twickenham, catedral del rugbi anglès, la setmana vinent.

stats