Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

El tècnic mai ha perdut un partit de Lliga contra el Madrid al Palau

El santuari de Xavi Pascual

El Barça Regal i el Reial Madrid juguen aquesta nit (22 hores, La 1 de TVE) el segon partit de la final de la Lliga Endesa, una sèrie que ha quedat condicionada per l'inversemblant triple des de 10,3 metres amb què Marcelinho Huertas va completar una remuntada de 17 punts.

Tot i el triomf de dimecres i la contundència de les estadístiques (en 26 de les 28 finals l'equip que ha guanyat el primer partit ha acabat aixecant el títol), el Barça Regal va fer ahir autocrítica. Xavi Pascual pretén evitar que el Reial Madrid jugui tan còmode. "Tots som conscients que no vam fer el partit que esperàvem", reconeix el tècnic de Gavà, que va encertar amb algunes decisions bàsiques per capgirar la dinàmica del joc.

L'entrenador, que va fer jugar Chuck Eidson de base i a 28 segons del final va ordenar un atac ràpid per assegurar-se l'última pilota del partit, aspira que la defensa de Fran Vázquez sobre Ante Tomic s'assembli més a la del quart període que a la dels tres primers. "El Reial Madrid és un gran equip i, si no juguem al límit de la defensa, no guanyarem", recorda el tècnic.

Pascual, que encara no ha perdut mai un partit de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid al Palau Blaugrana, ha guanyat totes les eliminatòries de play-off que han començat amb triomf del Barça Regal. Són 12 els precedents que inviten a l'optimisme.

L'estat físic de Joan Carles Navarro és una de les preocupacions del Barça Regal, que ahir va treballar alguns aspectes tàctics que vol modificar de cara al segon partit de la final. L'escorta blaugrana, que segueix actuant com a suplent, va jugar 25 minuts contra el Madrid.

"Em va costar adormir-me"

Els jugadors del Reial Madrid, que ahir al migdia es van entrenar al Palau Blaugrana, encara donen voltes a l'última acció del partit. "Em va costar adormir-me perquè vaig estar pensant en el partit, però en una situació semblant tornaria a assumir la responsabilitat", diu Sergi Llull, que va fallar un triple decisiu en la penúltima possessió del duel.

Pablo Laso i els seus ajudants consideren que el Barça Regal és un rival que s'ajusta millor a les seves característiques que el Caja Laboral, ja que els seus pivots són més previsibles i no juguen tan oberts. Els tècnics intentaran repetir el mateix guió de partit que durant 27 minuts els va ser favorable. La principal preocupació de l'equip blanc és l'estat anímic dels seus jugadors. "Ara hem d'estar preparats per oblidar tot això. A més, vull enviar un missatge als meus jugadors: ara mateix és el moment en què hem de demostrar caràcter", assegura Pablo Laso.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT