RETALLADA A LES SECCIONS
Esports 10/06/2011

Les seccions no professionals no perden l'esperança

Els esportistes amateurs del Barça i els seus familiars es van concentrar ahir als voltants del Camp Nou per protestar per la retallada de les seccions, i reclamen al club que reconsideri la seva postura.

Natalia Arroyo
2 min
Les seccions no professionals no perden l'esperança

Barcelona.Tranquils i vestits amb la samarreta del Barça -cadascú amb la del seu esport-, unes 150 persones van reunir-se durant poc més de mitja hora a la barrera de l'aparcament del Camp Nou abans del primer partit de la final de l'ACB entre el Regal Barça i el Bizkaia Bilbao Basket, per manifestar-se contra la polèmica restricció en les seccions que la directiva de Sandro Rosell va anunciar fa una setmana.

Els indignats culers, entre els quals no hi eren els jugadors de beisbol "per no contaminar la manifestació amb la seva presència", van aprofitar l'acte per recollir signatures a favor de la reconsideració de les mesures preses per la junta directiva del Barça. L'ambient era de certa esperança per "aprofitar el ressò mediàtic" generat per fer marxa enrere a les retallades. Tot i això, altres veus eren més crítiques i reflectien desil·lusió i indignació. "Si no volen les seccions, que no venguin el discurs de ser més que un club. Si volen ser només un club de futbol, que ho diguin clar", va dir a l'ARA un dels manifestants.

En paral·lel, els més joves cridaven de cor: "Volem les seccions!", sostenint diverses pancartes. Entre els missatges que es van poder llegir, en destacaven dos. Un que demanava socors a les seccions amateurs amb un cridaner "SOS seccions amateurs" pintat de blaugrana, i un altre de més sentimental que deia: "No penses en una temporada, penses en la història".

Escudats en el manifest que ja van fer públic després de conèixer la notícia, els esportistes van atendre els mitjans de comunicació per explicar que les mesures preses pel club "suposen que milers de nens i nenes renunciïn als valors que l'esport els aporta". I és que, en alguns casos, el Barça és dels pocs clubs que competeix a Catalunya en algunes disciplines i, per tant, l'única alternativa federada per a aquells que volen jugar-hi. "Aquí hi ha molts jugadors que s'estimen aquests colors i per a ells és tot un orgull defensar l'escut del Barça en l'esport que els apassiona", deia un jugador de rugbi. També les noies del voleibol exigien "seguir, com a mínim, igual".

Comunicat de la RFEBS

A més de la concentració proposada per les seccions, l'altra reacció a la compareixença d'ahir del vicepresident econòmic, Javier Faus, va ser la resposta de la Federació Espanyola de Beisbol i Softbol. La RFEBS va assegurar que el Barça no s'havia posat en contacte amb ells com ho havia afirmat Faus, i que proposaven una trobada per buscar alguna solució que reconsiderés la decisió. I és que el Barça aporta sis jugadors sèniors a la selecció espanyola i set de júniors. La federació "no coincideix en l'afirmació que tots són estrangers" i matisa que el calendari s'ajusta a qüestions meteorològiques.

stats