BARÇA

El seguidor del Barça agredit a Vitòria: "Amb un que hagi acabat a l'hospital amb el cap rebentat, ja n'hi ha prou"

L'aficionat explica a l'ARA que va patir per la seva vida i que no van quedar amb els aficionats de l'Alabès per barallar-se

Estarà tota la setmana de baixa. Es va emportar un trau de 20 centímetres al cap del seu viatge a Vitòria. El seguidor del Barça agredit abans del partit contra l'Alabès ha parlat amb l'ARA sobre el que va viure dissabte al migdia, quan una cinquantena de persones van llançar-se sobre un grup de seguidors del Barça que eren en un bar de la zona universitària. Ell, membre de la penya Creu de Sant Jordi, va acabar hospitalitzat i no va poder tornar a Barcelona fins l'endemà del partit. Demana anonimat i poder girar full dels fets de Vitòria.

Què va passar dissabte?

Sabíem que quan hi va anar l'Espanyol, al pàrquing de Mendizorrotza, un grup va atacar deu seguidors de l'Espanyol. A Vitòria hi ha un grupuscle ultraviolent dels Iraultza, que es diuen Sport Friends, i que els agrada molt la bronca. Quan vam arribar allà vam dir "evitem problemes; no anirem al pàrquing, que ens deixi el bus a una altra banda i evitem anar a un bar del centre". Ves a saber per on passes, així que vam buscar un bar allunyat, a la zona universitària, per després anar al camp directament, sense anar a cap altre bar. Érem a la terrassa fumant, a dins hi havia més gent, i vam veure baixar per uns dels carrers una munió de gent brutal. Nosaltres érem uns 20 i vam veure que la cosa tenia una pinta fatal. Al principi, de fet, no vaig veure que portaven pals, però quan ho vam veure, va començar el pànic. Esclar que ens vam defensar, l'única opció que tens quan veus gent amb pals de ferro és llançar una cadira i fugir. La gent es va refugiar dins del bar, que tenia dues portes, i quan jo vaig anar a la porta que hi havia a l'esquerra, un cambrer l'havia tancat i no em va deixar entrar. Em vaig quedar a fora i va ser quan van venir i em van donar un cop al cap amb una barra de ferro. Em van fer un trau de 20 centímetres, vaig intentar marxar d'allà, però van venir uns altres amb bats de beisbol i em van començar a colpejar. Sort d'un d'ells que va dir 'pareu', perquè els altres no tenien cap intenció d'aturar-se.

Qui hi havia al bar?

Era una barreja de gent que ens coneixem del futbol. N'hi havia uns quants que formen part de l'Espai d'Animació, d'altres, no. A mi no m'agrada viatjar amb el bus, anava a pujar amb cotxe amb uns amics, però al final no van poder i vaig preguntar si podia pujar amb el bus perquè em feia mandra conduir fins allà. Al final m'hi vaig sumar amb un amic. 

L'únic detingut és del Barça.

És amic meu. Quan jo torno al bar vaig ple de sang, ell va venir ràpidament i em va abraçar per ajudar-me, ja que jo ni m'aguantava dret. Ell va acabar ple de sang, també, i quan va venir l'Ertzaintza i van veure la pinta que tenia se'l van endur. Esclar que ell, com tots nosaltres, es va intentar defensar. Però arriba un moment que veus que no pots ni defensar-te, quan veus el triple de gent que tu, amb bats i barres de ferro.

L'Ertzaintza manté oberta encara la possibilitat que haguéssiu quedat per barallar-vos. També ho manté algun testimoni. 

L'Ertzaintza ja ens ho va dir, sí. Encara no ha descartat aquesta opció. Però, repeteixo, nosaltres érem a la terrassa del bar i vam veure passar cotxes, mirant i donant voltes. Això ho detectes. Aquí va començar el nerviosisme, vam dir-nos que passava alguna cosa, que s'havien adonat que érem gent del Barça. No sé si des de l'altra banda del carrer algú va tirar alguna cosa. A vegades, tu no busques el problema, però el problema pot venir fins a tu. 

Nega que haguessin quedat, per tant?

Rotundament. Em dol molt sentir aquesta versió. Som tan idiotes que quedem per barallar-nos, hi anem amb les mans a la butxaca i aquesta gent amb bats de beisbol i barres de ferro, i sent el triple que nosaltres... No vam quedar amb ningú, vam intentar evitar el problema, però els problemes a vegades et troben. 

Va témer per la seva vida?

Sí, abans que el noi digués 'pareu' als seus companys. La resta del grup no tenia cap intenció d'aturar-se, em pegaven al cap, estava liquidat, no tenia forces per a res, ni per córrer. No he vist mai un nivell de violència d'aquestes característiques. Molt 'heavy'.

Aquest any hi ha final de Copa amb l'Alabès. 

S'ha de girar full. Particularment, m'han passat les ganes de fer coses. El meu missatge és de calma: que per sort, la final és al maig, i com menys se'n parli, millor. Esperem que la final sigui tranquil·la. Amb un que hagi acabat a l'hospital amb el cap rebentat, ja n'hi ha prou.

Adhesius contra el Barça

Alguns aficionats del Barça desplaçats a Vitòria confirmen la història explicada pel seguidor que va acabar hospitalitzat, en especial sobre la detenció del seguidor del Barça. Asseguren que durant tota la jornada de dissabte van trobar més d'una cinquantena d'adhesius contra el Barça repartits pel centre de la ciutat, amb el lema 'Puta Barça' i una creu sobre l'escut dels blaugranes. 

Més continguts de