Barça
Esports 02/02/2021

Seguir fent pinya passa per superar el Granada

Koeman defuig favoritismes, però no amaga el seu desig per guanyar el títol que més tenen a tocar

i
Albert Nadal
3 min
Els jugadors del Barça celebrant el gol de Messi contra l'Athletic Club

Malgrat caure a la final de la Supercopa contra l’Athletic, el Barça està immers en una bona dinàmica, plasmada pels bons resultats -cinc triomfs seguits a la Lliga per primer cop aquest curs- i les sensacions -remuntades contra el Rayo a la Copa i contra l’Ahtletic a la Lliga-. Defugint l’etiqueta de favorit -fa temps que penjar-la al Barça és una temeritat-, Ronald Koeman confia en allargar el bon moment de l’equip superant el Granada als quarts de final de la Copa (Telecinco i DAZN, 21 hores). 

De fet, el tècnic neerlandès no s’amaga a l’hora de definir la Copa com el títol que tenen més a tocar, ja sigui pel format (eliminatòries a partit únic fins a les semifinals) com pel fet que alguns dels rivals més forts (Atlètic i Reial Madrid) ja estan eliminats. També perquè a la Lliga els matalassers tenen un coixí de deu punts respecte al Barça amb un partit menys i perquè a la Champions hi ha rivals molt més fets que un conjunt blaugrana en plena reconstrucció. En aquest procés de tornar a ser un equip sòlid, el grup està avançant per convertir-se en una pinya, factor imprescindible per tenir un vestidor fort.  

Escenes com les abraçades a Messi després del seu gol contra l’Athletic després de tot l’enrenou amb la portada del diari El Mundo, o el moment en què Griezmann va decidir celebrar amb els suplents la seva diana, van encaminades en aquesta direcció. De fet, les polèmiques externes dirigides a Messi han rebut una resposta d’unió. “Si es vol fer mal a un jugador, l’equip tècnic i els companys hi som per ajudar-lo. Coses com aquesta, que venen de fora, poden incitar els jugadors a fer més pinya”, va dir ahir Koeman, ben coneixedor de les interioritats d’un vestidor per la seva trajectòria com a futbolista. 

Prudència amb Piqué i Ansu Fati

Per a l’eliminatòria contra el Granada, equip que el Barça va derrotar amb comoditat a la Lliga (0-4) fa només unes setmanes, Koeman recupera Dest, que ahir va rebre l’alta de les molèsties musculars que tenia a la cuixa dreta. De mica en mica el tècnic va recuperant efectius. Segueixen de baixa Coutinho, Ansu Fati i Piqué. D’aquests tres, el central català -que ahir va treballar en solitari sobre la gespa de Sant Joan Despí- és l’únic que té alguna opció d’arribar a temps a la tornada de l’eliminatòria contra el PSG, el 10 de març. “El més important és que es recuperin bé. Posar dates no els ajudaria”, va dir ahir el neerlandès.

Un mercat sense grans fitxatges

“Mirant els altres equips grans, n’hi ha ben pocs que hagin fet fitxatges. A causa de la circumstància actual amb el coronavirus és complicat”. A Koeman no li falta raó, ja que dels grans equips europeus només el Liverpool ha fet dues incorporacions, atès a les baixes que té a la posició de central: Ben Davies (fitxat al Preston North End de la Segona Divisió anglesa) i Ozan Kabak (cedit del Schalke 04 alemany). A la lliga espanyola, els moviments més destacats han sigut les cessions tant de Carles Aleñá com de Take Kubo al Getafe, el fitxatge de Papu Gómez pel Sevilla o la incorporació de Moussa Dembélé a l’Atlètic de Madrid. Pel que fa als comiats més destacats hi ha la cessió a l’Arsenal d’un Martin Odegaard defenestrat per Zinedine Zidane en el seu retorn al Reial Madrid.

stats