CORFBOL
Esports 31/08/2011

La selecció catalana de corfbol demana ajuda per anar al Mundial

Crit desesperat de la selecció catalana de corfbol: necessiten 27.000 euros abans de 15 dies per inscriure's al Mundial, en què tenen opcions de medalla. La retallada de la Generalitat i la crisi, les raons.

Albert Solé
2 min
La selecció catalana de corfbol ha progressat molt esportivament i aquest any tenen opcions reals d'optar al podi en el Mundial.

Barcelona.Del 27 d'octubre al 5 de novembre es disputa a Shaoxing (Xina) el Mundial de corfbol i la selecció catalana està entre les favorites per primer cop des que van començar a competir internacionalment (1998). Però podria ser que haguessin de renunciar a competir-hi per culpa de 27.000 euros, per això han decidit llançar un crit desesperat per aconseguir aquests diners i poder pagar els vols i l'estada a la Xina abans no es tanqui el termini. "Després de la feina ben feta els últims anys per poder estar al nivell de les millors seleccions, seria una decepció esportiva i de projecte de país haver-hi de renunciar; els jugadors estan desesperats", explica Sílvia Mayo, presidenta de la Federació Catalana de Korfbal (FCK), una de les 20 federacions catalanes reconegudes internacionalment i de les poques que competeixen per tot el món amb regularitat i normalitat. Fa quatre anys, al Mundial de la República Txeca, Catalunya va ser novena i a l'Europeu del 2010, cinquena.

Problemes de tresoreria

Entre la retallada de la subvenció anual de la secretaria general de l'Esport a totes les federacions (un 17%), i la crisi econòmica general, la FCK acumula uns deutes que no li permeten endeutar-se més per avançar els diners necessaris per pagar el viatge. "No podem demanar un crèdit a cap banc perquè no ens el donen, ni tan sols si ens avalés la Generalitat", explica la presidenta Sílvia Mayo. De la subvenció del 2011 -149.000 euros-, la FCK ja n'ha cobrat el 40% i la segona part (un 30%) l'haurien d'haver cobrat al juliol però el Consell Català de l'Esport li reclama una documentació per poder fer efectiu el pagament, cosa que ha agreujat aquests problemes de tresoreria de la Federació Catalana -el 30% restant seria a final d'any-. Malgrat tot, Sílvia Mayo explica que amb aquests diners no n'hi hauria prou tampoc i que, en paral·lel a diferents accions que han engegat per recollir diners abans de 15 dies, han demanat una subvenció extraordinària al Consell Català de l'Esport o un document escrit amb un compromís de pagament signat, "però encara no hem rebut cap resposta". Fonts del Consell han explicat a aquest diari que en un context de retallades no els sobren diners per fer aportacions extres, sense excepcions.

stats