Hoquei herba masculí
Esports 04/12/2011

La selecció espanyola té un peu i mig als Jocs Olímpics gràcies a Sud-àfrica

El campió africà renunciaria a Londres 2012 i el seu lloc l'ocuparia Espanya

Albert Prieto
2 min

TerrassaLa selecció espanyola masculina d'hoquei herba pot obtenir un bitllet directe cap als Jocs Olímpics de Londres gràcies a la renúncia que Sud-àfrica té prevista. El combinat sud-africà, que va assolir la classificació a la competició continental, ha estat eliminada a semifinals del Champions Challenge i la seva federació creu que el fet de no arribar a la final del torneig vol dir que no estan preparats per competir a la cita olímpica.

El comitè olímpic sud-africà havia advertit que si la seva selecció no arribava a la final del Champions Challenge –la segona divisió dels tornejos internacionals– no competirien a les Olimpíades del 2012, malgrat que hi podien participar. La derrota contra l'Índia en la semifinal disputada a Johannesburg els deixa fora de l'objectiu. Si Sud-àfrica fa efectiva la renúncia i la Federació Internacional hi dóna el vistiplau, el combinat espanyol accediria a Londres per ser la selecció millor situada al rànquing que encara no té garantida una plaça als Jocs de 2012. El combinat estatal, entrenat per Dani Martín i format en bona part per jugadors catalans, havia de jugar un preolímpic per repescar un bitllet a Londres, després de no aconseguir el passi directe a l'Europeu.

Debut amb derrota al Champions Trophy

Paral·lelament al Champions Challenge s'està celebrant el Champions Trophy, en el qual participa el combinat estatal juntament amb la resta de les millors seleccions del món. En el primer partit, disputat a la ciutat neozelandesa d'Auckland, Espanya va perdre per 3 a 2 contra Austràlia. El jugador del RC Polo de Barcelona Gabriel Dabanch i el terrassenc del Club de Campo Edi Tubau van remuntar abans del descans el gol inicial de Jamie Dwyer, però en el segona part Dwyer i Abbott van capgirar el resultat i van donar la victòria als aussies.

La segona jornada ha estat suspesa per la pluja i es disputarà aquest dilluns. La selecció espanyola es trobarà amb Pakistan (dilluns, 00.05, hora catalana) i Gran Bretanya (dimarts, mateixa hora) en els partits que completaran la primera fase del Champions Trophy.

stats