Hoquei herba masculí
Esports 10/12/2011

La selecció espanyola masculina busca la medalla d'or al Champions Trophy

Disputarà la final contra Austràlia després d'haver superat els Països Baixos (1-3)

Albert Prieto

TerrassaLa selecció espanyola masculina d'hoquei herba ja és a la final del Champions Trophy, on es trobarà amb Austràlia. El combinat dirigit per Dani Martín continua una línia de progressió que no només ha servit per millorar la imatge i el resultat de l'Europeu –quarta posició– sinó que significarà guanyar la medalla de plata o la d'or. Aquest dissabte, Espanya ha derrotat la potent selecció dels Països Baixos per 3 a 1.

Calia sumar, com a mínim, un empat per quedar per davant dels neerlandesos i accedir a la final, i des del primer moment la concentració dels espanyols ha estat màxima. En la primera arribada, tot es posava de cara amb un gol del terrassenc Edi Tubau (2'). La segona diana l'ha marcada el jugador de l'Atlètic Roc Oliva en el minut 25. Malgrat que en el primer període el combinat dels Països Baixos ha tingut més possessió de la bola, més arribades a l'àrea i més xuts a porteria, ha estat incapaç de marcar cap gol. Tampoc ha aprofitat cap dels quatre penals córner de què ha disposat. Quan mancaven dos minuts per arribar al descans, De Voogd ha retallat distàncies. El gol de la tranquil·litat ha arribat mitjançant Gabriel Dabanch en el minut 51. El 3-1 era suficient per confirmar la presència a la final.

La gran cita serà aquesta matinada de diumenge (6:05h, hora catalana) contra Austràlia, la campiona de les tres darreres edicions del Champions Trophy. Des del 2008 Espanya no arribava a la final. L'any 2004 la selecció estatal va proclamar-se campiona.