HOQUEI HERBA MASCULÍ
Esports 11/12/2011

La selecció espanyola assoleix la medalla de plata al Champions Trophy

Austràlia, campiona per quart any consecutiu, s'ha proclamat campiona després de guanyar la final (1-0)

Albert Prieto
2 min
El català Roc Oliva lamenta una ocasió fallada en la primera part. / FIH - FRANK UIJLENBROEK

TerrassaLa selecció espanyola masculina d'hoquei herba ha tornat al grup de les grans, després d'actuacions discretes en les darreres competicions internacionals. El combinat dirigit per Dani Martín s'ha proclamat subcampió del Champions Trophy, el torneig que reuneix les millors seleccions del món d'aquest esport. A la final, Austràlia ha derrotat per la mínima els espanyols (1-0) i ha sumat el quart títol consecutiu. Per a Espanya és el segon millor resultat en la història del Champions Trophy, per darrere de l'or aconseguit l'any 2004 i igualant la plata del 2008.

Espanya ha jugat de tu a tu contra Austràlia, com ja va fer en la primera jornada de la primera fase de la competició, quan els aussies van guanyar per 3 a 2. En la primera meitat el combinat estatal ha estat superior al rival, amb més control de la bola i més ocasions de gol. Les més clares les han tingudes David Alegre i Roc Oliva, però en ambdós casos l'esfèrica ha sortit fregant el pal.

En la segona meitat, les arribades a l'àrea amb perill han estat escasses per part dels dos equips. En el minut 59, en el rebuig d'un penal córner l'australià Eddy Ockenden ha anotat l'únic gol d'un partit que fins aleshores semblava condemnat al 0-0. Malgrat que la selecció espanyola ha buscat l'empat a la desesperada, la defensa dels Kookaburra ha impedit qualsevol opció.

El Champions Trophy era per a Espanya una prova important de cara als Jocs Olímpics després d'un discret paper a l'Europeu que va deixar la selecció sense classificació directe per a Londres 2012. Recuperat el nivell i la confiança, la bona notícia per al combinat de Dani Martín no és només la plata al Champions Trophy, sinó també la més que probable renúncia de Sud-àfrica als Jocs que donaria l'accés directe als espanyols sense necessitat de disputar un preolímpic.

Els Països Baixos han completat el podi del Champions Trophy, seguits de l'amfitriona Nova Zelanda, Alemanya, Gran Bretanya i Pakistan. Korea, que ha finalitzat en la darrera posició, descendirà al Champions Challenge.

stats