Esports 13/07/2019

Sentència ferma favorable a Sandro Rosell

L'expresident blaugrana va passar 21 mesos en presó preventiva

X.h.n.
1 min
Sentència ferma favorable a Sandro Rosell

BarcelonaL’expresident del Barça, Sandro Rosell, ja està totalment absolt dels càrrecs de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal que el van portar a presó provisional durant 21 mesos. Divendres s’esgotava el termini perquè la Fiscalia recorregués al Tribunal Suprem la sentència que ordenava l’absolució dels sis acusats -Rosell, la seva dona Marta Pineda, Joan Besolí, Andreu Ramos, Shahe Ohannessian i Josep Colomer- després d’interpretar que les operacions econòmiques que van propiciar la denúncia van ser lícites.

Només l’expresident culer i Joan Besolí van ingressar a Soto del Real perquè la jutge instructora, Carmen Lamela, va considerar que presentaven un “elevat risc de fuga”. Els 21 mesos que els dos socis van passar privats de llibertat de manera provisional són un rècord a l’estat espanyol en delictes econòmics. Al judici, els advocats Pau Molins i Andrés Maluenda van aconseguir desmuntar les diligències de Lamela. De fet, durant la vista oral, fins i tot la Fiscalia va rebaixar les penes. Finalment, a principis d’aquest mes, es va confirmar la sentència absolutòria.

Rosell va ser detingut al maig del 2017, en el marc de l’operació Rimet, i la Fiscalia va demanar per a ell al principi penes d’11 anys de presó per un suposat blanqueig de 20 milions en la gestió dels drets televisius d’uns partits de la selecció brasilera.

stats