BARÇA

El serial Griezmann es desencallarà aquesta setmana

El Barça preveu fer-ne oficial el fitxatge en les pròximes hores

Des de les dotze en punt d’aquesta nit passada el preu d’Antoine Griezmann ha baixat de 200 milions d’euros a 120 milions, la qual cosa significa que ja està a l’abast del Barça perquè pugui fer oficial la seva contractació. L’encara davanter de l’Atlètic de Madrid serà blaugrana aquesta setmana i es tancarà així un serial que va comença fa gairebé dos anys, quan van arrencar els contactes entre el jugador francès i els responsables esportius del Camp Nou.

Si no hi ha un gir radical de guió -que no es contempla ara mateix a Can Barça- el desenllaç ha de ser en les pròximes hores, previsiblement entre demà i dimecres. Tot i que l’oficialització de la contractació encara podria allargar-se una mica més, perquè el dubte és si el Barça pagarà de cop els 120 milions de la clàusula del davanter o si s’inclourà en l’operació algun futbolista, de manera que el preu seria menor. En aquest sentit, el lateral Nelson Semedo, pretès pels matalassers, té números de ser utilitzat com a moneda de canvi. Per ara, des de l’entitat blaugrana ni es confirma ni es desmenteix cap possibilitat.

A diferència del que va passar el curs anterior, quan el Barça va reconèixer que havia estat en contacte amb Griezmann, aquest cop les negociacions s’han dut en secret. Malgrat els rumors, no va ser fins a finals de maig que Griezmann va anunciar públicament que deixaria l’Atlètic de Madrid, tot i que sense dir el club de destí. A Barcelona, escarmentats encara pel documental en què el jugador anunciava a tothom que no jugaria al Camp Nou, s’evitava parlar del tema. Finalment, Gil Marín, propietari de l’Atlètic de Madrid, desvelava a principis de juny que la decisió estava presa i que Griezmann havia decidit, ara sí, fitxar pel Barça. El cost de l’operació seria superior al d’ara fa un any (120 milions, en comptes dels 100 de l’estiu passat) però el jugador rebaixaria les seves pretensions econòmiques, renunciant a part del salari que cobrava aquest curs al Wanda Metropolitano.

I és que va ser el mateix futbolista el que va fer el pas de trucar novament a la porta del Barça. El club, incrèdul al principi, va acceptar la seva incorporació sempre que es respectessin les condicions de l’acord que ja hi havia l’estiu passat i que finalment va acabar sent paper mullat.

Un cop fet el canvi d’exercici econòmic, el Barça ja té via lliure per poder fer algunes de les operacions que havien quedat pendents. A banda de l’arribada de Griezmann, el club seguirà insistint en la contractació de Neymar, una petició dels pesos pesants del vestidor al màxim mandatari que s’intentarà satisfer. De totes maneres, des del Barça es reconeix que aquest acord és “difícil”, bàsicament per les exigències econòmiques del París Saint-Germain. Encara que, de portes enfora, la versió blaugrana és que -igual que Griezmann- va ser el davanter brasiler el que es va posar en contacte per tornar.

L’altre nom propi és el de Matthijs de Ligt, encara que en el cas del central holandès sembla pràcticament impossible que l’oferta del Barça arribi a bon port, ja que està notablement per sota del que li ofereixen clubs com el Juventus, on té molts números d’acabar jugant, segons asseguraven des d’Itàlia.

De Jong, la primera presentació

Pel que fa a les incorporacions ja confirmades, Frenkie de Jong serà presentat durant la setmana, mentre que el porter Neto espera data, sigui també aquesta setmana o la vinent. En el cas de Griezmann, la data prevista en el calendari blaugrana per a la presentació és el 10 de juliol, segons informava Mundo Deportivo. El primer equip està cridat el diumenge 14 de juliol per començar la pretemporada, tot i que encara hi faltaran els jugadors internacionals que han jugat la Copa Amèrica al Brasil (Leo Messi, Luis Suárez, Philippe Coutinho i Arthur Melo).