MUNDIAL D'SKELETON
Esports 23/02/2011

Ander Mirambell afirma que li agradaria "poder lluitar pel Top-20"

Mirambell afronta a partit de dijous els tercers mundials d'skeleton amb la intenció de poder lluitar per situar-se entre els 20 primers classificats

Redacció
2 min

BarcelonaEl pilot català Ander Mirambell afronta a partir de dijous els Mundials d'skeleton, els seus tercers campionats del món, amb la intenció de "poder lluitar pel Top-20" a la pista alemanya de Koenigssee. El barceloní vol millorar la vintena setena posició aconseguida tant a Lake Placid (Estats Units) com a Altenberg (Alemanya).

Mirambell afirma que li agradaria "poder lluitar pel Top 20, però això estarà molt molt complicat, ja que a la competició s'ha afegit un altre pilot alemany –el campió júnior– i hi ha un total de 35 participants". "Aquí hi ha els millors. Ningú s'ha quedat a casa i tothom sortirà a mossegar", va dir el primer olímpic català de la història d'aquesta modalitat.

Segons ell, "aconseguir un Top 20 al Campionat del Món amb un prototip de trineu seria un resultat espectacular". "No ho tinc per la mà i més encara pel gran nivell de la competició", afegeix.

A més de l'estrena del trineu, el pilot assegura que un altre handicap per a aquesta competició és que per primera vegada ha fet "tota la Copa del Món, i això es nota físicament, encara que quan estàs a la pista no sents res de tot això. Cal donar-ho tot i després veurem el resultat ".

"He anat millorant cada dia i fent passes endavant, unes vegades més grans que altres. La decisió de jugar-me-la amb el trineu em fa una mica de por, però a causa dels problemes amb l'antic havia de canviar si volia aspirar al Top 20" , ha assenyalat.

El format de la competició té programada dues baixades per al dijous 24, la primera d'elles a les 10.30, i dos més per al divendres 25 (9.00).

La quarta mànega està reservada només per a aquells pilots que en la suma de temps de les tres primeres estiguin situats entre els 20 primers. Mirambell afirma que per aquest motiu "cal tres bones baixades per estar al top 20 i hi ha alguns llocs on es poden perdre unes tres dècimes fàcilment, com en la falsa recta, una combinació de quatre corbes en forma de S o el Kraisel".

stats