ESPORTS DE NEU

Queralt Castellet guanya per tercer cop una cita de la Copa del Món de migtub

L'últim triomf de la sabadellenca havia estat feia sis anys

Queralt Castellet ha guanyat aquest dissabte la tercera cita de la Copa del Món de migtub ('halfpipe') femení de surf de neu, disputada a l'estació nord-americana de Snowmass (Colorado), i torna al calaix més alt del podi més de sis anys després del seu últim triomf, que va ser el 3 de novembre del 2012 a Saas-Fee (Suïssa).

La catalana ha guanyat la prova amb els 91,50 punts aconseguits en la seva tercera i última baixada, en la qual ha protagonitzat una exhibició. La sabadellenca ha superat les nord-americanes Chloe Kim (88,75), líder de la general, i Maddie Mastro (87,25).

Castellet era segona després de les dues primeres mànegues, en què va sumar 81,50 i 79,50 i en què anava darrere de Mastro (86,50 i 87,25), però en la tercera ha volat i ha tornat a guanyar més de sis anys després del seu últim triomf. 

La 'rider' catalana, que va ser subcampiona mundial el 2015 (Kreischberg) va començar la temporada de la Copa del Món amb un tretzè lloc a Copper Mountain (EUA) i una absència al Secret Garden Resort (Xina). El d'aquest dissabte és el seu tercer triomf a la Copa del Món. El primer el va aconseguir el 26 de març del 2011 a Arosa (Suïssa) i el segon a Saas-Fee l'any següent.

Al febrer afrontarà a Pyeongchang (Corea del Sud) els seus quarts Jocs Olímpics d'hivern, després dels de Torí 2006, Vancouver 2010 i Sotxi 2014.

Més continguts de