Barça

La sorpresa com a arma a Anfield: les claus de la prèvia del Liverpool-Barça

Les absències de Firmino i Salah obliguen Klopp a inventar-se una solució que Valverde no prevegi

No és només el 3-0 de l'anada el que condiciona el partit de tornada a Anfield. També complicarà molt les coses al Liverpool el fet que no podrà comptar amb el seu onze de gala, perquè ni Firmino ni Salah estaran recuperats dels seus problemes. Sense ells, els 'red' són menys 'red', però Jürgen Klopp mira de prendre-s'ho d'una altra manera i treure'n un benefici: l'alineació de dimarts estarà menys estudiada pel Barça i, per tant, pot fer de l'element sorpresa un punt a favor seu.

L'única bala de Mané

Sense Firmino ni Salah , que guanyava números per ser l'atacant més despenjat a Anfield, les esperances de remuntada del Liverpool passen pels peus de Mané. Amb permís dels secundaris Origi, Sturridge o Shaqiri, tornaran a ser les accions de desequilibri del senegalès les que empenyeran els 'red'.

Sergi Roberto va patir al final per frenar-lo en duel, per la qual cosa podria ser titular Semedo. L'alternativa de Klopp és redibuixar-se en un 4-4-2 en rombe, amb un migcampista més per enllaçar les dues bales a dalt.

Més solucions contra la pressió alta

Amb pilota, el Barça haurà de ser més constant en la seva fase d'inici per superar la pressió alta del Liverpool i instal·lar-se en camp contrari. Els anglesos saltaven gairebé home a home i deixaven lliure Sergi Roberto, a qui a través de Ter Stegen s'accedia bé. El problema era com es donava continuïtat a aquest primer avantatge.

Arturo Vidal no sempre va llegir bé la situació i l'equip va acabar ofegat amb l'únic recurs del joc directe. Avançar el reusenc al mig amb Semedo al darrere podria aportar més versatilitat.

Controlar les temptacions

Un dels principals interrogants serà l'actitud del Liverpool. Si Klopp conclou que la valentia el va penalitzar al Camp Nou, podria recollir-se més i esperar contraatacs. Si manté una proposta agressiva i vol trepitjar constantment camp contrari, el Barça tornarà a tenir espais per córrer. Sense Dembélé, a priori l'equip perd en aquesta equació, tot i que Coutinho va estar actiu en la ruptura. És possible que Valverde busqui més vies de control, potser amb Arthur, tot i que convenç l'híbrid peu-espai de Sergi Roberto.