Osaka s'emporta l'Open dels Estats Units en una final polèmica

Serena Williams perd els nervis i acaba descentrada per les disputes amb el jutge de cadira

Naomi Osaka ha fet història en convertir-se en la primera japonesa que aixeca un Grand Slam. En el seu cas, l'Open dels Estats Units, després de vèncer Serena Williams en una final no exempta de polèmica (6-2 i 6-4). L'asiàtica, de només 20 anys, ha portat la iniciativa en un primer set que ha dominat en tot moment, però ha vist com la final s'ha enrarit en el segon set. 

El jutge de cadira ha interpretat que Williams es comunicava en ple partit amb el seu entrenador, un fet prohibit per les normes, i li ha cridat l'atenció a la nord-americana, que ho ha negat i ha arribat a encarar-se amb el jutge. Aquesta apel·lació ha anat descentrant el joc de Williams, que ha acabat perdent els nervis i trencant la raqueta quan perdia 2-3 en el segon set. L'àrbitre l'ha sancionat amb un joc perdut, la qual cosa ha encès encara més la petita de les Williams, que ha reclamat als membres de l'organització que intentessin convèncer el jutge que no feia trampes i que s'equivocava.

"No he parlat amb el meu entrenador. No he rebut cap consell, has d’avisar a tothom que no he rebut cap tipus de consell. No faig trampes, no he parlat amb l’entrenador. ¿Com pots dir això? Em deus una disculpa!", ha explotat Williams, que ha carregat contra l'àrbitre primer i després s'ha adreçat als organitzadors: "Hi ha homes que diuen coses pitjors, i em multen a mi per ser dona? Això no està bé. No és just i vostè ho sap". Hores després, l'entrenador de la nord-americana, Patrick Mouratoglou, ha reconegut que certament estava fent 'coaching', "com fan tots els entrenadors en tots els partits". El que no ha quedat demostrat, però, és si Williams ha pogut interpretar les indicacions que li feia el seu entrenador, des de l'altra banda de la pista, motiu pel qual Williams s'ha pogut sentir ofesa. 

Osaka ha seguit fent el seu tenis contra una rival fora del partit que ja no s'ha sabut recuperar. Al final del partit, Williams ha reconegut que espera poder tornar a jugar a Nova York, si bé el seu camí per tornar a aquesta pista no ha sigut fàcil, després de veure que als problemes físics derivats de l'embaràs i a la polèmica pel seu vestit s'afegia aquest nou incident amb l'àrbitre del partit. Osaka ha confessat que ha complert un somni jugant contra Williams, però ha lamentat la forma com ha acabat la final. Les dues tenistes han acabat entre llàgrimes. "Sé que tots estaven animant a Williams, així que sento molt que hagi acabat així. Només us vull donar les gràcies per haver vist el partit.  Sempre havia estat el meu somni jugar una final contra tu en la final de l’Open. Estic molt contenta per haver-ho pogut fer", ha confessat Osaka, que ha aixecat el títol amb un posat agredolç.