Nadal no té sostre: buscarà el seu onzè Roland Garros

El seu rival serà l'austríac Dominic Thiem, botxí de Cecchinato

T.p. / A.n.
Rafa Nadal no falla i jugarà la final de Roland Garros per onzena vegada

BarcelonaEl binomi que formen Rafa Nadal i Roland Garros sembla no tenir final. Ahir el tenista manacorí va tornar a brillar sobre la terra batuda per derrotar l’argentí Juan Martín del Potro en tres sets (6-4, 6-1 i 6-2) i classificar-se per a la final, que disputarà contra Dominic Thiem. L’austríac va ser el botxí de l’italià Marco Cecchinato, a qui va derrotar també en tres sets (7-5, 7-6 i 6-1). Thiem, de 24 anys, afrontarà demà (15.00 h, Eurosport i DMax)el descomunal repte de destronar Nadal (32 anys) en l’onzena final de Roland Garros del manacorí.

Fa un any Nadal va convertir-se en el primer tenista que va guanyar 10 cops un mateix Grand Slam des que el 2005, amb 19 anys, alcés per primera vegada aquest trofeu. Tretze anys després té a tocar igualar el rècord de l’australiana Margaret Court, que va alçar onze Grand Slams (a Wimbledon). El número 1 del rànquing ATP arribarà al partit havent cedit només un sol set en tot el torneig. Va ser als quarts de final, contra l’argentí Diego Schwartzman, i perdre aquest set va suposar que s'acabés una ratxa de 37 consecutius guanyats al torneig parisenc. Dit d’una altra manera, Nadal es va mostrar vulnerable a Roland Garros més de 1.000 dies després.

En el duel d’ahir, Del Potro només va poder intimidar el manacorí durant el primer set gràcies un servei letal, tot i que això va ser insuficient. “El primer set ha sigut molt difícil, amb moltes oportunitats per a Juan Martín. He tingut una mica de sort guanyant aquest set, després he sigut més agressiu. Estic molt content de tornar a la final de Roland Garros”, reconeixia Nadal després del duel. A partir del segon set, el manacorí va imposar la seva ferocitat davant l’argentí, que va jugar bona part de les 2 hores i 14 minuts que va durar el duel amb molèsties a la cama esquerra. Del Potro s’acomiada de Roland Garros amb el cap ben alt, ja que se situarà quart del rànquing ATP i igualarà el millor lloc de la seva carrera, aconseguit el 2014.

Dominic Thiem, primer finalista de Roland Garros després de derrotar Cecchinato

En l’altra semifinal, Thiem va acabar amb el somni d’un Cecchinato que no havia guanyat cap partit a Roland Garros fins a aquesta edició. L’austríac es va desfer de l’italià en 2 hores i 17 minuts abans de plantar-se a la seva primera final d’un Grand Slam. Thiem és l’únic tenista que ha sigut capaç de batre Nadal en terra batuda els dos últims anys: als quarts de Roma (2017) i fa un mes a Madrid, també als quarts. Amb tot, Nadal no ha perdut mai una final a París.