19/07/2021

Tots aquests mesos esperant el nou contracte de Leo Messi

2 min
Messi, pensatiu, al darrer partit del curs al Camp Nou.

BarcelonaFa mesos que esperem el comunicat. Gastant la tecla F5. Buscant intuir alguna cosa en cada mirada de l'argentí, buscant senyals ocults a les seves fotos d'Instagram, com si la festa d'aniversari d'un fill o l'elecció de Miami com a lloc escollit per passar-hi les vacances puguin donar una clau sobre quan renovarà. Però ja som a 19 de juliol i Messi continua sense signar el nou contracte.

Ja fa temps que el fantasma de veure Messi a l'ombra de la Torre Eiffel o recuperant les seves arrels italianes a la Serie A s'ha allunyat. Messi continuarà al Barça, no patiu. El millor senyal és que el jugador no tingui obertes negociacions amb altres equips. L'argentí acceptarà retallar-se el sou aquesta temporada per recuperar els diners més endavant amb un contracte llarg, una bona fórmula que permetrà a la directiva no perdre l'actiu publicitari de Messi, ideal per tancar contractes, i no desballestar la plantilla.

Espero que continuar sense l'oficialitat del contracte de Messi el 19 de juliol serveixi perquè tothom acabi d'entendre la situació actual del Barça. Una bona part de la premsa i dels aficionats sembla que mai han volgut entendre la magnitud del drama. I creient-se que, només per dir-se Barça, aquest club podria continuar gastant 500 milions cada any i Messi ja tindria un nou contracte el maig passat.

El cas Messi és com mirar-se al mirall per entendre la magnitud de la destrossa causada per la junta anterior. No, no és només cosa de la pandèmia. L'únic gran club que ara mateix no pot inscriure els seus nous jugadors és el Barça. S'han arribat a normalitzar opinions que, si les analitzem fredament, són sorprenents, com demanar a la Lliga que faci els ulls grossos amb el contracte de Messi. No defensaré mai una bona part de les opinions de Javier Tebas, però en algun moment semblava que li exigíem que ignorés la normativa de la Lliga per facilitar la renovació de l'argentí, malgrat que les normes, agradi o no, són les mateixes per a tothom. Només el Barça no les pot complir encara, ara mateix. Aquest és el trist llegat de la directiva anterior. En un altre país, una entitat amb tants deutes potser hauria acabat ja a Segona Divisió als despatxos, que ho preguntin al Fiorentina o el Glasgow Rangers.

La part positiva és que tant l'actual junta com Messi es necessiten. Tenen l'acord gairebé tancat i volen continuar junts. Només el passat, els deutes de l'anterior junta, no els permeten fer-lo oficial. Com si fos una exparella que encara no vol firmar els papers de divorci i es resisteix a anar cadascú per la seva banda. Quan Messi signi el nou contracte, no ho oblidem, serà el final feliç d'una història trista.

stats