Futbol Català
Esports 14/02/2012

L'Europa sumava més de tres anys seguits veient gols al seu estadi en partit de lliga

El Nou Sardenya va registrat el primer 0-0 des de finals del 2008

àngel Garreta
2 min
Imatge del darrer 0-0 a Gràcia, l'any 2008

BarcelonaEl partit que va enfrontar l'Europa i el Castelldefels al Nou Sardenya diumenge al matí, corresponent a la jornada número 24 de Tercera, va finalitzar sense gols i va registrar poques accions ofensives clares pels dos equips. En balanç es podria parlar d'un partit apàtic i un empat sense trascendència. No obstant, un registre peculiar es va fulminar a l'estadi gracienc: feia més de tres anys que sempre s'havia vist un gol en cada partit de lliga.

Fos veure l'Europa vencedor o fos un empat o una derrota, en les darreres tres temporades i mitja el públic assistent al recinte escapulat sempre havia vist celebrar un gol, sigui de l'equip local o visitant. L'Europa no empatava a zero a casa en lliga des del 21 de desembre del 2008, en un vibrant duel davant L'Hospitalet, últim d'aquell any, però que també va finalitzar sense punteria final. En suma s'han jugat 60 partits de lliga a Gràcia des de llavors, tots ells amb algun gol al marcador.

El registre, difícil de veure d'aquestes característiques dins les categories amateurs, té curiosament un protagonista repetit. En aquest temps (3 anys 1 mes i 23 dies per ser exactes), només un futbolista ha repetit protagonisme en els dos duels. Es tracta de Pablo Amantini, central que l'any 2008 defensava els colors de l'Europa i que diumenge passat va ser protagoniste d'un altre zero a zero al Nou Sardenya amb la samarreta groga del Castelldefels.

Pedro Dólera, centenari

Pedro Dólera va sumar diumenge a l'estadi gracienc el seu partit número 100 al Primer Equip de l'Europa en campionat de lliga i, per extensió, a Tercera Divisió. El tècnic va oferir una extensa roda de premsa al Nou Sardenya on va valorar el resultat del partit i també el seu balanç a Gràcia com a màxim responsable de la nau escapulada els darrers dos anys i mig.

El tècnic va afirmar que "el millor de tot és venir a entrenar cada dia, gaudir dels companys, l'equip i el club. No tothom pot dir que està a l'Europa. Jo espero seguir molts anys més si la gent vol i els resultats acompanyen. Em trobo bé i a gust. Com a balanç puc dir que hem fet les millors classificacions dels darrers anys amb el pressupost més baix dels darrers anys, però el futbol és avui i ara mateix toca estar en un moment difícil. No obstant, jo estic igual de motivat o més que el primer dia. Espero que la gent segueixi animant l'equip com ara".

stats