Esports 11/11/2015

Una trucada complica la situació de Benzema

Una ràdio francesa desvela una conversa seva amb un amic, també imputat pel cas Valbuena

N.a.
2 min
Una trucada complica la situació de Benzema

BarcelonaUna gravació de 20 minuts que va desvelar ahir l’emissora francesa de ràdio Europe 1 [i a la qual el diari L'Équipe també ha tingut accés] va tornar a posar el focus sobre el davanter del Reial Madrid Karim Benzema, imputat des de dijous passat per “complicitat en xantatge” al seu company de selecció Mathieu Valbuena i “participació en associació de malfactors per cometre un delicte penat amb almenys cinc anys de presó”. En la suposada trucada que s’ha filtrat, registrada el 6 d’octubre cap a les 10 de la nit des de la concentració de la selecció francesa a Clairfontaine, i intervinguda per la policia, se sent com el madridista parla amb un amic seu de la infància, també imputat en el cas, i li explica que ha intentat convèncer Valbuena perquè negociï amb els xantatgistes el pagament d’una gran quantitat de diners per no difondre el vídeo sexual que tenen d’ell. Diu, també, que li demana que es prengui seriosament l’amenaça, que deixi que el vagin a visitar a Lió per explicar-li com es destruirà el vídeo, i que deixi de pensar que tot és “només una broma”.

L’advocat de Benzema, Sylvain Cormier, va reaccionar de seguida a la filtració d’Europe 1 i va anunciar que denunciarà la cadena francesa per “violació del secret d’instrucció”. Segons el lletrat, aquestes revelacions fetes avui, que no nega en cap cas, s’han fet “a propòsit” per intentar “influir en el testimoni de Valbuena”, perquè, a més, no són la conversa sencera sinó només fragments escollits a consciència perquè “puguin ser malinterpretats” en contra del seu client.

La preocupació de Cormier arriba just la setmana en què està previst que Valbuena declari davant del jutge per donar la seva versió dels fets. Ahir es va saber que el futbolista ha decidit constituir-se en part civil, la qual cosa li donarà accés al cas del qual està sent víctima.

Entrenament a Valdebebas

Aliè al soroll que segueix complicant la seva vinculació amb el cas, Karim Benzema va exercitar-se ahir a la ciutat esportiva de Valdebebas i segueix avançant en la recuperació de la lesió al bíceps femoral que l’ha mantingut al marge de l’equip en l’últim mes. El tècnic Rafa Benítez, que també va tenir a les seves ordres Dani Carvajal, un altre dels que fa setmanes que està fora de combat, va completar la sessió amb quatre jugadors del filial (Enzo, Febas, Javi Muñoz, Mariano i Marcos Llorente) i sense Cristiano Ronaldo i Toni Kroos, que tenien permís del club per no entrenar-se. Tampoc es va veure sobre la gespa Keylor Navas i Marcelo, que van fer treball específic per mirar de fer net dels problemes físics que arrosseguen.

Avui la primera plantilla blanca tornarà a entrenar-se a porta tancada a partir de les 11 h, per seguir preparant el clàssic contra el Barça al Santiago Bernabéu del dissabte 21.

stats