FUTBOL
Esports 07/05/2016

El United posa en risc la Champions per al City de Guardiola

L'equip que entrena Van Gaal derrota el Norwich (0-1) i es manté quart a només un punt del conjunt que dirigirà l'any vinent Guardiola

Ferran Rigat
Jesse Lingard i Memphis Depay abracen a Juan Mata mentre celebren el gol que certifica la victòria del United

BarcelonaUn gol de Juan Mata ha servit perquè el Manchester United guanyés el Norwich City (0-1) i s'emportés així tres punts que l'acosta al Manchester City. De moment, els 'red devils' es queden a un punt de distància del City, que jugarà diumenge (17.00 h) a l'Etihad Stadium contra l'Arsenal, un duel vital per la classificació de Champions. Si l'Arsenal guanya o empata i el United guanya el West Ham –dimarts que ve– el futur equip de Josep Guardiola perdrà la quarta plaça, que dóna accés a la Champions, quan falta una jornada per al final de la Premier.

Per la seva banda el Norwich City perd l'oportunitat d'apropar-se a la permanència, i veu com el Sunderland i el Newcastle han puntuat. El Sunderland ha remuntat un 1 a 2 al Chelsea i ha acabat guanyant (3-2). Diego Costa s'ha avançat al marcador però abans d'acabar el primer temps, Wahbi Khazri ha empatat i Nemanja Matic ha retornat la victòria momentània per als 'blues'. A la represa Fabio Borini i Jermain Defoe han capgirat el marcador en menys de tres minuts.

Rafa Benítez es complica la permanència

El Newcastle de Rafa Benítez no ha pogut passar de l'empat a zero contra un Aston Villa, equip que ja ha certificat el descens. Els 'magpies' queden 17ens amb 34 punts, dos punts per sobre que el Sunderland, però els 'Black Cats' tenen un partit ajornat contra l'Everton. El Norwich es queda amb 31 punts però també ha de jugar un partit ajornat, en aquest cas contra el Watford. Si els dos rivals per a la permanència guanyen els respectius duels, el Newcastle s'ho jugarà tot en l'última jornada de lliga.

Karanka retorna al Middlesbrough a la Premier

D'altra banda, el que va ser segon entrenador de Mourinho, Aitor Karanka, ha aconseguit que el Middlesbrough jugui la temporada vinent la Premier League. Amb un empat a casa contra el Brighton & Hove Albion (1-1) ha certificat un ascens que el club perseguia durant les set temporades que ha jugat a la segona anglesa. Karanka feia dues temporades i mitja que jugava al 'Boro', i gràcies a un gol d'un altre vell conegut per l'afició espanyola, Christian Stuani, ha retornat el club del nord-est d'Anglaterra a la màxima categoria.

Celebració del Leicester

El Leicester, per la seva banda, ha celebrat el títol de la Premier amb una victòria a casa contra l'Everton (3-1).