Publicitat
Publicitat

PRIMERA DIVISIÓ

Els locals lluiten per no baixar i l'Espanyol per Europa

Una urgència i un somni es troben a la Romareda

Guanyar peti qui peti. És la mentalitat del Saragossa, avantpenúltim, que necessita puntuar per salvar la categoria, i la de l'Espanyol, que vol arribar a l'última jornada depenent de si mateix per entrar a Europa.

Diuen que les cames corren més quan hi ha alguna cosa en joc. Que un plus de motivació, ajuda. Un excés d'energia i d'exigència per sumar, però, pot fer que es corri més del compte, abans d'hora i cap a on no toca. El Saragossa i l'Espanyol busquen aquest vespre resoldre aquest nerviosisme i trobar l'equilibri emocional que els permeti salvar la categoria als primers i explotar les opcions europees als segons. Dues necessitats. Dues velocitats.

Els periquitos hauran de trobar el ritme que els porti a la victòria sense Javi Márquez, que continua amb molèsties a la cua de l'astràgal i que no ha viatjat, la qual cosa permetrà a Pochettino alinear l'onze més utilitzat fins ara, amb Iván Alonso ben a prop d'Osvaldo i Verdú fent parella amb Javi López al doble pivot.

Jugar al límit

El Saragossa és qui ocupa l'última posició de descens que queda per repartir -l'Hèrcules i l'Almeria ja són equips de Segona- i no té marge d'error, com tampoc el té l'Espanyol, que està obligat a fer el mateix resultat que aconseguixi el Sevilla, que juga contra la Reial Societat a casa, per dependre de si mateix en l'última jornada. Tant el tècnic com els jugadors coincideixen que aquesta situació és ideal i que ben pocs l'imaginaven fa vuit mesos. Europa es pot decidir a Cornellà-El Prat si l'equip surt victoriós del penúltim esforç de la temporada.

Els periquitos saben que el camí per aconseguir un bon resultat a la Romareda, passa treure profit de l'estat emocional dels locals. Conscients que no és el mateix jugar amb pressió que amb il·lusió, els blanc-i-blaus volen mantenir la intensitat que els ha fet arribar fins aquí. Luis García, a més, suggeria, "aprofitar el nerviosisme i forçar que cometin errades", mentre que Galán reclamava jugar amb "intel·ligència i amb l'ansietat" del Saragossa.

Per uns, angoixa. Pels altres, estímul. Dos desitjos: seguir jugant a Primera i jugar a Europa. Difícilment es faran realitat els dos, però encara és possible posposar el veredicte una jornada més. La decisiva. Quan el Saragossa jugui contra el Llevant i l'Espany ol rebi al Sevilla.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT