PRIMERA DIVISIÓ
Esports 24/08/2011

La vaga de futbolistes es podria desconvocar avui

T. P. / M. M.
1 min

Barcelona.Tot i que la trobada d'ahir va acabar sense acord, l'Associació de Futbolistes (AFE) i la Lliga (LFP) podrien estar a prop d'arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga prevista, també, per aquest cap de setmana.

En una reunió que es va allargar gairebé sis hores, la LFP va presentar el seu esborrany de propostes, que inclou el fons de garantia salarial i, en especial, idees per trobar garanties per al pagament dels 52,8 milions que es deuen als jugadors.

Després de no disputar-se la primera jornada de Lliga per la vaga convocada per l'AFE, les dues parts es mostren una mica més optimistes de cara a poder aixecar l'aturada entre avui i demà i poder veure futbol en aquesta segona jornada.

La LFP ha deixat clar als jugadors que en el futur hi haurà mà dura en el control econòmic i es podrien tirar endavant mesures exemplars, com baixar de categoria per llei els clubs que no paguin o prohibir incorporar jugadors als clubs que no presentin garanties de poder pagar els sous. Una altra mesura que podria ser aprovada és la que permetria a un jugador que no cobra rescindir el contracte automàticament i negociar amb altres equips.

stats