BARÇA
Esports 02/10/2019

Valverde: “El més important és generar més que el rival”

L'entrenador analitza la victòria del Barça contra l'Inter de Milà (2-1)

Gonzalo Romero
2 min
Valverde parlant amb els seus jugadors contra l’Inter.

BarcelonaEl Barça pateix en excés. La victòria contra l’Inter de Milà no va tancar ahir els debats que arrossega l’equip. Ernesto Valverde haurà de mantenir el to màxim d’exigència per arrodonir el projecte. Les peces del trencaclosques no encaixen amb la naturalitat que s’esperava: Antoine Griezmann va tornar a ser un element secundari a l’atac, el mig del camp no va imposar el seu ritme i la defensa segueix patint desconnexions.

Són molts punts a millorar sense marge per treballar-los. Vestidor i staff tècnic en són conscients. La posada a punt de l’estil haurà de fer-se sobre la marxa, durant la primera volta de la temporada oficial. La intervenció de l’entrenador ahir sí que va ser decisiva. Més o menys romàntic, el Barça va donar una passa endavant amb l’entrada d’Arturo Vidal en el lloc de Sergio Busquets. Valverde volia controlar les transicions ofensives de l’Inter i aprofitar els espais que deixaven a camp propi, encara amb 0-1 en el marcador.

“Sempre intentes veure les coses que no estan funcionant del tot bé i millorar-les. Al final la responsabilitat és dels jugadors. És veritat que en el tram final hem controlat les seves transicions. Ens feia falta revolucionar les coses davant. Necessitàvem joc a l’espai”, va assenyalar. L’entrenador era conscient que no es podia permetre una segona relliscada a Europa després del debut 0-0 a Dortmund.

Cada partit és un examen. “Era un partit molt important per als dos equips després dels empats de la primera jornada. Hem començat perdent per una acció de molts rebots. Ells són un bloc potent. Que siguin primers a la Lliga italiana no és casualitat. Ens han complicat molt la vida, però el més important és acabar generant més coses que el rival”, va afegir Ernesto Valverde.

stats