Fórmula 1
Esports 28/10/2012

Vettel també guanya a l'Índia i s'escapa una mica més d'Alonso al Mundial

L'asturià aprofita que Webber es queda sense 'KERS' per acabar segon, mentre De la Rosa es queda sense frens i ha d'abandonar

M. Molina
2 min
Sebastian Vettel ha dominat de principi a fi el Gran Premi de l'Índia

BarcelonaSebastian Vettel ha tornat a demostrar a l'Índia que continua sent el pilot més ràpid de la graella, i que ha posat la directa per aconseguir el seu tercer títol mundial de Fórmula 1. El pilot alemany ha guanyat la cursa i s'ha distanciat una mica més a la classificació general respecte Fernando Alonso, que ha acabat segon. De fet, l'asturià ha aprofitat els problemes de Webber (s'ha quedat sense 'KERS') per superar-lo i acabar segon. El podi l'ha completat Mark Webber, seguit de prop de Lewis Hamilton. Mentre el català Pedro de la Rosa ha hagut d'abandonar per un problema amb els frens.

Ha estat la tercera victòria consecutiva de Vettel en aquest tram final de campionat. El pilot alemany partia des de la 'pole' i no ha perdut aquesta posició de privilegi ni un sol instant. Ha estat el millor a la sortida i a partir d'aquí i amb camp per córrer ha premut l'accelerador al màxim fins al final del Gran Premi.

L'alemany tan sols ha tingut un petit problema a falta de cinc girs, quan a la sortida d'una xicana s'ha despenjat una peça de la part inferior del seu Red Bull. Però ha estat una simple anècdota, ja que ha continuat sent el més ràpid i creuant la meta en solitari.

El segon lloc ha estat per Alonso, que s'ha aprofitat dels problemes de Webber amb el 'KERS' per superar-lo. L'asturià, cinquè d'entrada, ha pogut avançar Hamilton a la sortida. I al cap de quatre voltes ha fet el mateix amb Button. Ja en tercera posició, el de Ferrari estava a prop de l'australià però no aconseguia avançar-lo, fins que Webber s'ha quedat sense aquest suplement de potència i en una de les rectes del circuit l'ha acabat passant amb comoditat.

Tanmateix, Alonso també ha tingut un ensurt, ja al final, quan amb els pneumàtics gairebé desgastats ha estat a punt de sortir-se de la pista, i fins i tot ha donat esperances a Webber per avançar-lo. Però quedava massa poc tros per acabar, i quan ha caigut la bandera de quadres el de Ferrari ha estat segon per davant del de Red Bull. Al darrera seu, els dos McLaren de Hamilton i Button, que tot i completar una bona cursa no han pogut pujar al podi.

Vettel, amb 13 punts d'avantatge

Després d'aquesta prova, i quan en queden únicament tres per acabar el Mundial, Vettel amplia el seu avantatge respecte Alonso. Ara l'alemany té 240 punts, 13 més que l'asturià (227), quan en queden 75 en joc. El tercer és Kimi Räikkönen, amb 173 i encara opcions matemàtiques, tot i que escassament probables. La següent cursa just d'aquí a una setmana, a Abu Dhabi.

De la Rosa abandona

El pilot català d'HRT ha hagut de plegar abans d'hora per un problema als frens. A la volta 45, i al final de recta, un dels discs davanters li han explotat i s'ha sortit de pista, tot i que sense conseqüències físiques per a Pedro de la Rosa.

stats