Giro d'Itàlia
Esports 25/05/2013

Vincenzo Nibali demostra ser insuperable al Giro guanyant als Tres Cims del Lavaredo

El colombià Rigoberto Urán (Sky) i l'australià Cadel Evans (BMC) acompanyaran al sicilià al podi de Brescia després de superar un final amb més neu que mai

Albert Rabadan
2 min
Vincenzo Nibali

BarcelonaDesprés d'imposar-se a la cronoescalada de Polsa, Vincenzo Nibali (Astana) ha volgut deixar clar que és el més fort d'aquest Giro d'Itàlia sentenciant la cursa amb un triomf memorable al final dels Tres Cims del Lavaredo. El sicilià ha arribat en solitari, vestit de líder, sota una intensa nevada que ha deixat unes imatges que passaran a la història del ciclisme.

Divendres es va haver de suspendre l'etapa per la neu, i aquest dissabte s'ha fet però sense passar per cap dels ports previs a l'arribada final. Giario Ermeti (Androni-Venezuela), Pavel Brutt (Katiuixa), Adam Hansen (Lotto-Belisol) i Iaroslav Popòvitx (RadioShack) han format l'escapada, que ha resistit fins els últims 20 km, on començaven les rampes dolomítiques

Ja al primer port, Tre Croci, ha començat la tensió, amb els primers atacs i amb l'esforç extra de Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale) per reintegrar-se al grup després de patir problemes mecànics. Tanmateix, ningú ha pogut fer res davant la poderosa pedalada de Vincenzo Nibali, que quan ha volgut marxar en solitari al Lavaredo ningú l'ha pogut seguir.

Els colombians han demostrat anar de menys a més, i amb el triplet perseguidor del líder de la cursa (Fabio Duarte, Rigoberto Urán i Carlos Betancur) han aconseguit assegurar el mallot blanc de millor jove en el cas de Betancur, en el seu duel particular amb el polonès Rafal Majka, i el segon lloc a la general per Urán, superant al patidor australià Cadel Evans (BMC).

Giro d'Itàlia, vintena etapa:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 5h 27' 41"

2n Fabio Duarte (Colombia) a 17"

3r Rigoberto Urán (Sky) a 19"

4t Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale) a 21"

5è Fabio Aru (Astana) a 44"

Classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 79h 23' 19"

2n Rigoberto Urán (Sky) a 4' 43"

3r Cadel Evans (BMC) a 5' 52"

4t Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 6' 48"

5è Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale) a 7' 28"

stats