CICLISME - TOUR DE FRANÇA
Esports 24/07/2014

Vincenzo Nibali corona una superioritat històrica a Hautacam

El sicilià guanya en solitari amb un atac a 10 km de meta i aconsegueix així la seva quarta etapa etapa en línia en aquest Tour, un fet que no aconseguia un guanyador de la general des de 1974

Albert Rabadan
2 min
Nibali empeny un espectador durant la 18a etapa que ha acabat guanyant / CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

BarcelonaVincenzo Nibali (Astana) ha volgut mostrar un cop més que és el patró absolut del Tour de França 2014 i ha guanyat en solitari la divuitena etapa, acabada al cim pirinenc d'Hautacam. El sicilià ha marxat a 10 km de meta i ningú ha estat capaç de seguir-lo, fins que a meta ha tret més d'un minut als seus perseguidors.

L'únic rival que Nibali ha hagut de superar en el port final ha estat Mikel Nieve (Sky), que ha marxat de l'escapada acompanyat pel guanyador a Gérardmer Blel Kadri (Ag2r) al Tourmalet, però no ha pogut mantenir l'avantatge. En part ha estat a causa de moviments previs que han accelerat el ritme del grup dels favorits com el de Valverde en el descens del mateix Tourmalet, però que no ha tingut continuïtat.

En el port final, Nibali no ha tingut rival i ha aconseguit la seva quarta victòria d'etapa en aquest Tour, totes elles en línia, un fet que no aconseguia cap vencedor de la general de la cursa francesa des d'Eddy Merckx l'any 1974. Ni tan sols Armstrong n'havia guanyat tantes (en canvi, sí sumant les contrarellotges) en les seves set victòries, de les que ara està desqualificat.

De nou, l'emoció s'ha centrat en la lluita pel podi, que queda ajustadíssima: tan sols 15 segons separen el segon, tercer i quart classificats, un Thibaut Pinot que està demostrant ser un escalador de referència, un bon contrarellotgista com Péraud i el murcià Alejandro Valverde, respectivament.

Tour de França, divuitena etapa:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 4h 04' 17"

2n Thibaut Pinot (FDJ) a 1' 10"

3r Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) a 1' 12"

4t Jean-Christophe Péraud (Ag2r) a 1 '15"

5è Tejay Van Garderen (BMC) a 1' 15"

Classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 80h 45' 45"

2n Thibaut Pinot (FDJ) a 7' 10"

3r Jean-Christophe Péraud (Ag2r) a 7' 23"

4t Alejandro Valverde (Movistar) a 7' 25"

5è Romain Bardet (Ag2r) a 9' 27"

stats