Esports 04/04/2012

'Walkie-talkies', inhibidors de freqüència i microcàmeres: Així copiava Dani Pedrosa per ser patró de iot

Segons fonts de la investigació citades per 'El Mundo', les imatges de vídeo captades a través de microcàmeres es rebien a un domicili particular, des d'on es transmetien les respostes correctes

Ara
2 min
El material de la trama que falsificava i copiava examens de iot a València, confiscat per la Guàrdia Civil / EFE

BarcelonaLa presumpta trama que va ajudar Dani Pedrosa i altres persones a copiar en l'examen de patró de iot a València feia servir dos mecanismes diferents per manipular els exàmens. O bé falsificava els DNI dels alumnes i posava al seu lloc una persona que els suplantava la identitat, o bé utilitzaven auriculars per enviar les respostes als alumnes que estaven fent l'examen, que prèviament havien gravat les preguntes amb una microcàmera. De fet, el sistema de comunicació era bastant més complex. Segons detalla 'El Mundo', la Guardia Civil va fer tres registres a València en els quals va comissar més d'una vintena de telèfons mòbils i 'walkie-talkies', un televisor, antenes de transmissió, una lupa electrònica, inhibidors de freqüència, documents falsos, tinta per a impressores i altres pigments. Segons fonts de la investigació citades per 'El Mundo', les imatges de vídeo captades a través de la microcàmera es rebien a un domicili particular, des d'on es transmetien les respostes correctes.

Nou dels detinguts eren suplantadors i deu estaven fent l'examen amb auricular. Entre aquests últims hi figura el pilot català Dani Pedrosa, que va admetre "l'error" i va demanar disculpes públicament, després de reconèixer que havia seguit "un mal consell". Segons informa 'El Mundo', Pedrosa no hauria sigut l'únic esportista d'elit enxampat en l'operació policial del dissabte passat. Ángel, futbolista de l'Elx – a la segona divisió – també va fer l'examen.

Els aspirants pagaven a la trama una quantitat d'entre 2.000 i 2.500 euros a canvi d'aquesta ajuda durant els exàmens, que es fan a la Universitat Politècnica de València.

Dos dels 24 detinguts per participar de la trama han ingressat a la presó. A més, el jutjat d'instrucció número 8 de València, que s'encarrega del cas, ha imputat a 14 dels detinguts el delicte d'estafa. A més, segons el grau de participació a la trama, s'exposen també als delictes de pertinència a organització criminal, falsificació de documents públics i usurpació d'estat civil.

stats